Tag: Mid-Year Book Freak-Out Tag

woman holding book
Photo by Dzenina Lukac on Pexels.com

Tag-ul (sau leapșa, dar cred că tag sună mai trendy) voiam să-l fac și anul trecut, dar m-am luat cu altele și am uitat de el… Însă tocmai ce l-am văzut reactivat la Ana și mi-am zis că acum e momentul (now or never – cum ar zice Bon Jovi). Plus că n-am mai participat de mult la o astfel de provocare bloggerească.

Așa că să curgă întrebările!

Cea mai bună carte pe care ai citit-o, până acum, anul acesta?

Până acum nicio carte nu a reușit să detroneze prima carte pe care am citit-o anul acesta: Acolo unde femeile sunt regi de Christie Watson. Un thriller psihologic captivant și sfâșietor despre un băiețel orfan care crede că un vrăjitor malefic locuiește înăuntrul său. Mai multe despre carte puteți citi, evident, în recenzia pe care am scris-o aici.

Cel mai bun sequel pe care l-ai citit?

Still Me (sau Eu și totuși alta în traducerea românească apărută relativ recent) de Jojo Moyes – clar (recenzia o găsiți aici). După ce o cam dăduse în bară cu După ce te-am pierdut (recenzia aici), scriitoarea Britanică își mai spală din păcate cu al treilea volum al seriei Me Before You (despre primul volum am scris prin 2014 aici).

O carte ieșită recent, dar pe care nu ai citit-o încă?

Lista mea de cărți de citit e interminabilă, dar dacă ar fi să aleg una singură din acea listă, aceea ar fi Pași scrisă de dulce-sărata Em Sava și Axel.

Ce carte aștepți cu nerăbdare să iasă în a doua jumătate a anului?

Aștept cu nerăbdare  Arlechinul de Natașa Alina Culea.

Cea mai mare dezamăgire?

Am dat de câteva cărți care nu au fost pe gustul meu, dar nu cred că au fost dezamăgiri. Pur și simplu nu s-au potrivit cu mine. O carte care a început promițător și m-a pierdut pe drum este Days of Wonder de Keith Stuart. Nici nu voi scrie mai mult despre carte, căci am renunțat la ea pe la jumătate…

Cea mai mare surpriză?

Acolo unde femeile sunt regi – a fost, de departe, o revelație! O mențiune merită și Oamenii fericiți citesc și beau cafea de Agnès Martin-Lugand (recenzia aici) – o lectură ușoară și relaxantă.

Noul tău autor preferat?

Aștept să citesc mai multe de Christie Watson 🙂

Cel mai recent crush ficțional?

Hmmm… nu am…

Cel mai recent personaj preferat?

Elijah din Acolo unde femeile sunt regi – băiețelul ăsta mi-a rupt sufletul.

O carte care te-a făcut să plângi?

Acolo unde femeile sunt regi, again!

O carte care te-a făcut fericită?

Sincer, nu am citit niciuna din cărțile care au stat la baza ecranizărilor pe care le-am văzut anul acesta (rușine să-mi fie!). Totuși, nu pot să nu aduc vorba de Minunea – un film care îți merge efectiv la suflet bazat pe romanul omonim al lui R.J. Palacio.

Recenzia preferată pe care ai scris-o în acest an?

Nu pot alege. Orice text pe care-l scriu, mai bun sau mai rău, e creația mea până la urmă – ori un părinte nu are preferați, nu?

Cea mai frumoasă carte pe care ai cumpărat-o anul acesta?

Cea mai frumoasă – e cam vag nu? Coperta cea mai frumoasă o are, de departe, The Silk Roads de Peter Frankopan – adică:

dav

(Scuze dacă poza nu e atât de reușită).

Cea mai „frumoasă” din punct de vedere al conținutului am menționat-o deja de mai multe ori în acest articol și mă repet: Acolo unde femeile sunt regi. 

Ce carte trebuie să citești până la sfârșitul anului?

„Trebuie” e un cuvânt puternic și ar trebui utilizat cu mare grijă (hmmm, sună cam aiurea? dar înțelegi voi ideea, nu-i așa?). Nu prea cred în „trebuie” – mai ales când vine vorba de cărți. Oricum, cu un teanc de cărți de citit în continuă creștere e cam greu să-ți stabiliești astfel de target-uri.

Mi-am setat, totuși, un număr de 27 de cărți de citit până la finalul anului pe Goodreads, dar nu știu dacă o să mă țin de el – e mai mult un stimulent.

Gata maratonul de întrebări livrești. Sper că nu v-am plictisit (cred că mi-am cam pierdut exercițiul când vine vorba de astfel de provocări! Vă mai amintiți că într-i vreme eram lepșuita de serviciu?).  Cine vrea să ducă tag-ul mai departe e liber să o facă, mă simt generoasă 🙂

8 gânduri despre “Tag: Mid-Year Book Freak-Out Tag

  1. Wow, ce repede ai dat curs acestui tag! Cred ca iti era dor de el! Multumesc pentru recomandarile interesante, in plus se pare ca amandoua asteptam Arlechinul Natasei! ❤

    1. Păi ieri am scris mai multe articole, unele mai greuțe, tag-ul a venit ca o destindere 🙂 Mă bucur că ți-au plăcut recomandările mele. Cât despre Natașa – eu îi aștept toate cărțile până acum le-am citit pe toate în ordine cronologică și la scurt timp de la data lansării lor, doar nu o să-mi stric obiceiul – ar fi urât…

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.