Taxa roz

money pink coins pig
Photo by Skitterphoto on Pexels.com

Săptămâna trecută am vorbit despre corectitudinea politică. Ei bine, vinerea aceasta vă propun să discutăm un subiect care nu-i chiar atât de politically correct: the pink tax (taxa roz, într-o traducere mot-a-mot).

Ce-i cu taxa asta? Ei, stați liniștiți – nu-i o nouă taxă inventată de mai micii noștri (spun așa pentru că nu merită să le spun mai mari). Nu ați observat cum unele produse sunt mai scumpe doar pentru că sunt roz sau pentru că sunt „pentru femei” în ciuda faptului că același produs pe altă culoare (albastru să zicem) sau fără vreo mențiune de gen este mult mai ieftin? Ei, asta-i taxa roz!

Se știe: noi femeile suntem niște cheltuitoare împătimite și acordăm mai multă atenție produselor cumpărate, în special când vine vorba de produse de îngrijire. Companiile profită de asta și ne ademenesc cu tot felul de produse „concepute special pentru noi” (chiar așa).

În România nu prea se discută despre acest aspect, însă în alte țări se duce o adevărată luptă împotriva discriminării de gen în stabilirea prețurilor.  Voi ați auzit de ea? Ce părere aveți despre această „taxă”?

 

Reclame

23 de răspunsuri la „Taxa roz”

  1. Ei la telefoane este vorba de altceva.
   Telefoanele si le poate achiziționa atat un bărbat cat si o femeie.
   Se prefera culoarea neagra pentru ca e mai eleganta si mai acceptată.

 1. Draga Ilusion, ce pot spune… in lumea asta totul e marketing… comerțul e la putere, si daca se pot scoate bani si dintr-o simpla culoare roz atunci asta este, suntem victimele unei înșelătorii acceptate.

  1. Știu ce zici. Dar prin alte țări sunt persoane care au început să boicoteze această înșelătorie cum îi spui tu… nu știu și nici nu cred că acțiunile lor vor da roade.

   1. Ar fi bine sa se aducă o schimbare.Ii spun asa deoarece… asta este! E o tactică cam abuzivă de ridicare a prețului. Nu cred ca materialul colorant roz pe care îl folosesc ei e chiar atat de scump.

 2. Aparate de râs, aceeași marcă, mai scumpe cele roz. Șampon special pentru femei versus cel obișnuit (adevărat, femeile nu sunt niste ființe obișnuite) – mai scump cel pentru femei. Am făcut și un experiment cu un prieten rocker, păr lung, mai lung decât al meu cu vreo 10 cm poate mai mult. Am mers împreună să vedem cât costă un tuns pentru mine. De curiozitate, l-am pus și pe el să întrebe. La el costă mai puțin decât la mine.

 3. Razboiul ‘policolor” va tine pîn’la sfârsit
  Si va fi iânvingator, Cel ce-n viata a biruit.
  Raul aparent frumos, colorat si maiestuos,
  Va cadea în curând jos, Împarat va fi Hristos…

   1. Eu cred ca este ! Un razboi la nivelul cel mai elevat si secret al ideilor si constiintelor invizibil si imperceptibil, însa globalizat, mondializat, iar masele inconstiente, sunt folosite, manipulate si antrenate (angrenate) de puterile întunericului acestui sistem, fals, înselator, materialist-umanist mortal perpetuat si sustinut de milenii de „zeii” Olim-Pleiadelor (competitiilor sportive) de vara si iarna, spectacole date de acesti „zei ceresti” ce chefuiesc pe înaltimile Olipului, privind de acolo cu cinism si îngâmfare la gladiatorii prostiti si pacaliti din „vale”, care se lupta între ei inconstienti , orbiti de interese egoiste, personale….

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.