A fi femeie

 

photo of woman holding jar with string lights
Fotografie de Kha Ruxury pe Pexels.com

A fi femeie – am scris pagini despre asta și la fel și alții, ba chiar unii mai curajoși au scris chiar cărți. Și totuși, poți oare cuprinde în cuvinte tot ceea ce poartă cu sine statutul de femeie? 

A fi femeie înseamnă mai mult decât a ști să te descurci prin hățișul treburilor casnice sau să arăți bine în rochie și pe tocuri. Asta e doar exteriorul. Femeia e o forță a naturii ce nu poate fi învinsă ușor. E intuitivă, iscusită, ageră și, totodată, e o purtătoare de vise, visuri, povești, idealuri și cântece. A fi femeie înseamnă să fii o combinație de contraste: ești mai rezistentă decât un bărbat (deși nu pare), dar îți păstrezi totodată și o delicatețe distinctă…


Și-ar mai fi de scris… dar fiindcă mă simt darnică și melancolică  vă propun să facem ceva ce nu am mai făcut de mult: să scriem un articol împreună! Cititorii mai vechi ai blogului poate își mai amintesc de frumoasele povești pe care le-am scris împreună 🙂

De data aceasta, însă, vă rog să îmi lăsați în comentarii răspunsurile voastre la întrebarea: „Ce înseamnă să fii femeie?”.

Sâmbăta viitoare (11 august) după ora 14 voi compila răspunsurile și voi alege și o persoană căreia îi voi oferi două cărți ale căror titluri  vreau să le țin secret momentan 🙂 (Câștigătorul va fi ales după următorul algoritm: voi selecta cele mai originale răspunsuri, le voi numerota în ordinea cronologică a postării lor și voi trage la sorți un număr folosind random.org).

Acestea fiind spuse: aștept comentariile voastre!

O sâmbătă frumoasă,

♥Illusion

 

25 de gânduri despre “A fi femeie

 1. Chiar ca-i buna întrebare,iar pentru ca eu sunt barbat,
  am sa îmi spun a mea parere, sper sa nu-ti fie cu banat… 🙂
  Dintotdeauna am iubit, apreciat si respectat femeia
  si am facut-o-n felul meu deliberat si personificat.
  Copil fiind, priveam spre mama, si-n gând adesea ma-ntrebam:
  Care-i secretul existentei mele, de ce exist si cum am fost creat ?
  De timpuriu stiam ca-nperecherea, dintre femeie si barbat,
  produc miracolul vietii iar lumea prin iubire si Întelepciune a evoluat.

  „Eva”, prima femeie rational-sentimentala cu adevarat naturala si originala, ‘potrivita’ pentru „Adam”, omul perfect asemanator cu Creatorul si Atotputernicul Dumnezeu, facuta din acelasi ‘material’ genetic, purtând aceleasi numar de cromozomi, (46) purtatori de informatii (caractere) în molecula de ADN a genomului uman.
  Omul autentic, original, absolut, atemporal, purtator al valorilor întelepciunii creativitatii Creatorului sau,Dumnezeu, este caracterizat de tridimensionalitatea legaturii atractiei „Iubirii” irezistibile si indisolubile dintre „Adam si Eva” care doar prin aceasta reactie nuclear-atomica a atractiei universale paradoxale (legatura si atractie invizibila indestructibila), absoluta, fara început si/sau sfârsit, va perpetua aceasta forma sublima si inexplicabila a celei mai mari si importante capodopere a lui Dumnezeu.
  Femeia este desavârsirea capodoperei Creatorului. Doar prin ea, si prin „Samânta” ei specia aceasta minunata, paradoxala,(înca) necunoscuta a ecuatiei atemporaleitatii, rational-sentimentala a universului, se apropie mai mult de Cel Ce Este dincolo de perceptia simturilor primare, relative, trecatoare, spre noi si noi dimensiuni ale cunoasterii si experimentarii frumusetilor Marelui si Atotputernicului Ziditor- Creator al tuturor lucrurilor materiale si nemateriale, perceptibile si imperceptibile, al IUBIRII, miscarii, atractiei, expansiunii evolutiei si dezvoltarii Vietii în toate dimensiunile si aspectele infinite ale perceptiei gândirii mintii si sensibilitatii sentimentelor inimii omului pamântesc..
  Pe scurt Femeia este purtatoarea tainelor ascunse a redobândirii „Raiului”, însa cei ce se grabesc sa intre cât mai repede în „Rai” se trezesc înselati în propriile perceptii, trezindu-se din somnul visurilor efemere, în cosmarul adâncului infernului.
  „Fiti întelepti ca serpii si blânzi ca porumbeii.”
  Un Weekend sublim, Suflet drag !

 2. A fi femeie… este un fapt banal pentru unii bărbați ce nu inteleg valoarea si măreția acestei făpturi.
  A fi femeie inseamna sa tii in frâu sentimentele, sa stii sa iubesti necontenit, infinit un singur bărbat până la capătul vieții fara a cere nimic in schimb.
  A fi femeie inseamna sa te dăruiești complet, sa fii sotie, mama, si bunica.
  A fi femeie inseamna sa stii sa dansezi pe tocuri inalte, dar sa cunosti si ritmul vieții, impletindu-ți visele cu realitatea si fructificand ce e mai bun din toate, construindu-ti in timp destinul.
  Puritate, modestie, daruire, sacrificiu, dragoste si speranta, asta înseamnă o femeie.

 3. floridincalimara

  Bună,

  Să fii femeie înseamnă să fii complexă. O femeie poartă cu ea o sumedenie de întrebări, unele răspunsuri încâlcite, reușind să fie simpatică în toată căutarea aceasta a ei.
  Există tipare de femei, femeia cât mai independentă, femeia de casă, femeile din filmele lui Almodovar care reprezintă ele însele mai multe tipuri de personalități feminine. Însă, peste toate aceste tipare, știm toate că feminitatea ține de delicatețe, de discreție, frumusețe interioară, îmbrăcăminte de bun gust, poftă de viață și grija față de cei din jur, iar comoara cea mai importantă a acesteia este iubirea. 🙂

 4. Cerasela

  Interesanta provocare…
  Sa fii femeie…e o provocare permanenta…
  Se spune ca”Dumnezeu iti da, cat poti duce”..La noi femeile, Dumnezeu ne da…si mai mult…Iti alegi viata pe care destinul ti-o pune in fata, apoi,”ambitia”ta cea mai mare e sa duci angrenajul acesta, spre…inainte..E o datorie, e orgoliul de a reusi, e un mix de trairi impletit cu forta interioara…
  Sunt multe…intr-o femeie…
  Dar, cel ce-ti sta alaturi, te vede si…se-nclina in fata ta..Pentru ca stie, in adancul fiintei lui, ca, fara tine, n-ar putea fi…nimic, din tot ce este…
  Asa mi-a zis sotul meu, Sorin-Danut, si, am stiut ca…sunt completa, ca Dumnezeu, daca mi-a dat un Urs Bland, a stiut ca….trebuie sa fiu, asa cum sunt…

  1. Cerasela

   A….si am uitat un amanunt…A fi femeie e si sa ai energia si diplomatia sa educi o adolescenta de 16 ani, cu aceleasi”caractere” date de mama…!! Doar ca, Cerasela jr.are si 2 gaurele pe inima..si, evident ca, de la Domnul e si provocarea asta..S-o integrez in societate, sa devina un om demn, corect si asa cum trebuie sa fie..!! Asta e inca o mare provocare, pe care am s-o duc, pana ce ea imi va permite, s-o fac…In rest, life is go on…

 5. Când mă gândesc la femeie și feminitate, vizualizez calitățile unei ape curgătoare:
  Puterea ei stă în fluiditate – cu care sapă în cea mai dură piatră;
  Suprafață este netedă și strălucitoare dar adâncurile întunecate mustesc de viață, de zvârcoliri și hrănesc deopotrivă creaturi pașnice și monștrii;
  Precum fluviul mișcă ambarcațiunile care se lasă în voia sa, la fel energia unei femei va face lucrurile să se miște în jurul său.
  Cel mai trist este când i se pune stăvilar. Grozav de multă energie poate fi exploatată, dar curgerea impresionantă a apei devine un lac artificial, a cărui minunată călătorie s-a încheiat prea devreme.

  1. Iosif Strasbourg

   Superb autoportret, în special „adâncurile întunecate” pe care nici ea nu si le cunoaste si,înca nu le-a explorat ! 🙂

 6. A fi femeie e o minune! Iar acest lucrur trebuie să-l știe și să-l asume toate femeile din lume. Viața ca un miracol – aceasta este marea misiune a femeii pe pământ!

 7. Pingback: A fi femeie – răspunsurile voastre – Illusion's Street

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.