A fi femeie – răspunsurile voastre

 

woman holding white flowers
Fotografie de Lisa Fotios pe Pexels.com

 Săptămâna trecută vă provocam să definim împreună femeia – această ființă complexă, neînțeleasă, sensibilă și puternică în același timp. Așa cum am promis, acum vom vedea și care au fost răspunsurile voastre, iar la final cineva va avea o surpriză 🙂

Prima definiție a femeii a venit pe Facebook din partea lui Bety Voinea:  Iubita lui, mămica lor, fiica ei, bunica lui…Toate femei!!! O îmbrățișare în momente grele, aplauze în reușite, zâmbete în petreceri, vals în seri de vara, un cântec de chitară, o lacrimă, pumni strânși de durere sau emoție, mâini trudite și poate …nesărutate, mii de trăiri… Asa vad eu …FEMEIA⇔VIATA!!!

Definițiile s-au înșiruit apoi frumos pe străduța aceasta blogosferică după cum urmează:

Iosif a venit cu o definiție bibilică și științifică deopotrivă din care voi reda, din motive de spațiu, doar un fragment: Pe scurt Femeia este purtătoarea tainelor ascunse a redobândirii „Raiului”, însă cei ce se grăbesc să intre cât mai repede în „Rai” se trezesc înșelați în propriile percepții, trezindu-se din somnul visurilor efemere, în coșmarul adâncului infernului.

Katherine ne-a oferit definiția ei:  A fi femeie… este un fapt banal pentru unii bărbați ce nu înțeleg valoarea și măreția acestei făpturi. A fi femeie înseamnă să ții în frâu sentimentele, sa știi să iubești necontenit, infinit un singur bărbat până la capătul vieții fără a cere nimic în schimb. A fi femeie înseamnă să te dăruiești complet, să fii soție, mamă și bunică. A fi femeie înseamnă să știi să dansezi pe tocuri înalte, dar să cunoști și ritmul vieții, împletindu-ți visele cu realitatea și fructificând ce e mai bun din toate, construindu-ți în timp destinul. Puritate, modestie, dăruire, sacrificiu, dragoste și speranță, asta înseamnă o femeie.

67f2fff238b4e452625347060d2c2848
sursa foto: Pinterest

Floridincalimara remarcă următoarele: Să fii femeie înseamnă să fii complexă. O femeie poartă cu ea o sumedenie de întrebări, unele răspunsuri încâlcite, reușind să fie simpatică în toată căutarea aceasta a ei. Există tipare de femei, femeia cât mai independentă, femeia de casă, femeile din filmele lui Almodovar care reprezintă ele însele mai multe tipuri de personalități feminine. Însă, peste toate aceste tipare, știm toate că feminitatea ține de delicatețe, de discreție, frumusețe interioară, îmbrăcăminte de bun gust, poftă de viață și grija față de cei din jur, iar comoara cea mai importantă a acesteia este iubirea. 

Cerasela consideră că să fii femeie… e o provocare permanentă… Se spune că Dumnezeu îți dă cât poți duce… La noi femeile, Dumnezeu ne dă…și mai mult…Iți alegi viața pe care destinul ți-o pune în față, apoi,„ambiția” ta cea mai mare e să duci angrenajul acesta, spre… înainte… E o datorie, e orgoliul de a reuși, e un mix de trăiri împletit cu forță interioară… Sunt multe într-o femeie… Dar, cel ce-ți stă alături, te vede și…se-nclină în fața ta..Pentru că știe, în adâncul ființei lui, că fără tine, n-ar putea fi…nimic, din tot ce este… Așa mi-a zis soțul meu, Sorin-Danuț și am știut că… sunt completă, că Dumnezeu, dacă mi-a dat un Urs Blând, a știut că….trebuie să fiu, așa cum sunt… A….și am uitat un amănunt…A fi femeie e și să ai energia și diplomația să educi o adolescenta de 16 ani, cu aceleași „caractere” date de mamă!! Doar că, Cerasela jr.are și 2 găurele pe inimă și, evident că de la Domnul e și provocarea asta… S-o integrez în societate, să devina un om demn, corect și așa cum trebuie să fie..!! Asta e încă o mare provocare, pe care am s-o duc, până ce ea îmi va permite, s-o fac…În rest, life is go on…

055b3dd681ab313f14d102c2af487e2a
sursa foto: Pinterest

Kentlove, un vechi prieten de-al blogului, scrie așa: Nu o să mă apuc să o definesc, știu doar că imi lipsește din viață femeia ca mamă, iar ca parteneră a lipsit mereu și acum resimt asta mai puternic.

Joculdeavatiascunselea spune: Când mă gândesc la femeie și feminitate, vizualizez calitățile unei ape curgătoare: Puterea ei stă în fluiditate – cu care sapă în cea mai dură piatră; Suprafață este netedă și strălucitoare dar adâncurile întunecate mustesc de viață, de zvârcoliri și hrănesc deopotrivă creaturi pașnice și monștrii; Precum fluviul mișcă ambarcațiunile care se lasă în voia sa, la fel energia unei femei va face lucrurile să se miște în jurul său. Cel mai trist este când i se pune stăvilar. Grozav de multă energie poate fi exploatată, dar curgerea impresionantă a apei devine un lac artificial, a cărui minunată călătorie s-a încheiat prea devreme.

Alex vine și el cu o definiție frumoasă: A fi femeie e o minune! Iar acest lucru trebuie să-l știe și să-l asume toate femeile din lume. Viața ca un miracol – aceasta este marea misiune a femeii pe pământ!

sa cunosti o femeie
sura foto: Pinterest

Acestea ar fi definițiile voastre. Nu pot decât să vă mulțumesc pentru toate gândurile și realitățile (mai vesele sau mai puțin vesele, dar cât se poate de reale) împărtășite. Mi-a fost tare greu să aleg (și, să recunoaștem, originalitatea e un criteriu subiectiv, deci sper să nu se supere nimeni), dar iată alegerile mele pentru „finală” ordonate pur cronologic:

 1.  Bety Voinea
 2. Floridincalimara
 3. Cerasela
 4. Joculdeavatiascunselea

Și-acum, câștigătorul/câștigătoarea este:

Fără titlu

Felicitări, Joculdeavatiascunselea! Te rog sa ma contactezi prin intermediul formularului de contact sau pe pagina de Facebook a blogului pentru a discuta despre premiu!

14 gânduri despre “A fi femeie – răspunsurile voastre

 1. Iosif Strasbourg

  Felicitari EM ! O definitie aproape completa a Femeii ! Femeia este echivalenta cu IUBIREA ABSOLUTA. Niciodata în existenta ei nu a putut fi definita !
  Sa fiti iubite, fericite si binecuvântate, acum si-n viitorul infinit, atemporal… toate !

 2. floridincalimara

  Abia acum am văzut articolul și îți mulțumesc pentru nominalizare.

  Au fost niște răspunsuri chiar frumoase tare 🙂 Felicitări câștigătoarei!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.