Despre lucruri care se poartă în suflet

viata
sursa foto: Pinterest

Am tăcut o vreme. Și poate-ar mai fi trebuit să tac, ar zice unii. Dar ce văd ei, e doar o chestie de suprafață. Sunt lucruri care se poartă în suflet și doar acolo… și nu trebuie să dai nimănui explicații pentru asta. Nu hainele negre, nu bocetele, nu ignorarea igienei (cum e superstiția pe la mine pe la țară) îți exprimă durerea, lipsa și nici nu le compensează.

Chiar dacă ai vrea să întorci timpul, să apuci să mai rostești cuvintele pe care nu le-ai spus, să faci lucrurile pe care nu le-ai făcut – viața merge doar înainte, nu-i ca un ceas pe care să-l poți întoarce la ora potrivită. Nici nu există o oră potrivită, e un mit. Tot ce ai e ACUM. Viața merge înainte cu noi, fără noi. Nu putem rămâne în loc, ne putem îneca în lacrimi până când ele seacă – da… dar cu ce folos, mai poți întoarce pe cineva din drum, îți poți umple abisul din suflet cu ele?

Nu ești rece dacă-ți ții astea în suflet! Mi se pare mult mai superficial să ți le arăți lumii întregi, de parcă ar fi vreo… fală? Când îți lipsește cineva, îți lipsește de acolo de unde îl simțeai tot timpul – din esența ființei tale, restul e… amăgire.

Revenind la mine: nu-mi pare rău că nu cred în superstiții, nu-mi pare rău că las viața să curgă în loc să bocesc… Ce știe lumea ce a fost, este și va fi în sufletul meu – cât spațiu e acum gol și totuși plin de amintiri?

10 gânduri despre &8222;Despre lucruri care se poartă în suflet&8221;

  1. Viata fara Dumnezeu este iluzorie, relativa, goala si plina de tristete, incertitudini, îngrijorari si temeri efemere nejustificate, imprevizibile.
    Alaturi de El zi de zi, prin încredere absoluta în ajutorul si sprijinul Sau, vom fi mai mult decât biruitori ai sistemului fals al Legii cunostintei pacatului si a Locuintei mortii trecutului lipsit de Lumina lumii, manifestata prin Cuvântul întrupat în Hristos. care a învins-o în urma cu doua milenii, oferindu-ne prin moartea Lui, posibilitatea renasterii, metamorfozei perceptiei vechi, mostenite genetic de la parintii nostri de sute de generatii. Doar Adevarul Absolut Atemporal, va oferi ELIBERAREA de acest sistem relativ, incert, fals, imitator al autenticei vieti eterne si fericite.
    Un sfârsit si început de saptamâna sublim, cu liniste si pace în Suflet, draga Diana !

  2. Nu stiu pe cine ai pierdut! Am trecut prin asa ceva si inca trec! N-o sa spun ca te inteleg! Fiecare ne purtam durerea cum ne duce capul: unii o afiseaza ca pe o insigna, altii o ascund adanc in inima si refuza sa o afiseze…
    …si doare, doare, cumplit de tare, chiar si dupa ani si ani…
    Intelepciune sa ai!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.