Martha 2

 

adult art beautiful black and white
Fotografie de Pixabay pe Pexels.com
 • Nu pot să cred, Martha! L-ai lăsat să plece?
 • Ce era să fac? Oricum, ce-ar fi văzut la o oarbă…
 • Martha, crezi că asta e singura ta caracteristică? Ești superbă pe dinăuntru și pe dinafară, ești un exemplu de om remarcabil, ești… perfectă!
 • Dacă tu spui…
 • De ce nu mă crezi?
 • Ești vără-mea, de-aia! Suntem legate afectiv, ai spune orice să mă simt bine.
 • Dacă tu spui…

Și asta a fost prima și ultima discuție despre el.  La început, tot așteptam să se mai urce în autobuz… apoi mi-am pus pofta în cui realizând că a fost o întâmplate singulară. Zilele au trecut și, cu ele, vocea lui catifelată s-a estompat din mintea mea, parfumul lui a devenit o dâră tot mai subțire până ce a devenit doar un punct microscopic în mintea mea.

*

A venit toamna. Știu asta pentru că s-a făcut tot mai frig. În stație e tot agitație, dar parcă nu atât de mare. Pesemne, hainele mai groase și frigul reduc oamenilor pofta de a se manifesta (deși nu o elimină de tot). Autobuzul sosește. Mă așez fix pe prima banchetă, în spatele meu se așează două doamne – cam pe la vreo 40 după voce – care vorbesc de zori despre conserve și brusc parcă simt un miros de zacuscă.

Scot din geantă telefonul și căștile. Pipăi să găsesc locul unde intră mufa și îi comand să deschidă audiobook-ul pe care mi l-am descarcat aseară: Norse Mithology* de Neil Gaiman în lectura autorului. Vocea limpede a autorului mă acaparează…

Odin knows many secrets. He gave an eye for wisdom.**

Mda, el măcar a primit ceva în schimb? Eu ce am primit în schimb pentru doi ochi, nu pentru unul? Gândesc eu amuzată. Ups! Am ajuns deja la stația 1, să nu pierd numărătoarea. Am continuat să-l ascult pe domnul Gaiman povestind despre Odin, Thor și Loki oprindu-mă de fiecare dată când se oprea și autobuzul pentru a număra. Eram deja pe la stația numărul cinci.

Before the beginning there was nothing – no earth, no heavens, no stars, no sky: only the mist world, formless and shapeless, and the fire world, always burning.***

A mea nu e nici atât. Măi, zeii știa nordici chiar erau șmecheri (cum ar spune elevii mei). Problema mea e că eu nu sunt zeiță sau măcar vreo corcitură asgardiano-pământeană. Trecerea de pietoni numărul șapte. Îl opresc pe domnul Gaiman. Persoana de lângă mine îmi face loc să cobor și, din greșeală îmi atinge mâna. O căldură parcă îmi invadează corpul toropindu-mi până și mințile. Autobuzul oprește și cobor oarecum înfricoșată de senzația ce nu vrea să mă părăsească.

Va urma

* Mitologie Nordică

**Odin cunoaște multe secrete. Și-a dat un ochi în schimbul înțelepciunii.

***Înaintea începutului nu era nimic – nici pământ, nici rai, nici stele, nici cer: doar lumea de ceață, lipsită de orice formă, și lumea de foc, mereu în  flăcări.

22 de gânduri despre &8222;Martha 2&8221;

 1. Frumoasa si palpitanta curgerea povestii, iar surprizele actiunilor imprevizibile, dau o nota mistica superba acestui personaj minunat cu simturi si sentimente de o sensibilitate inegalabila si necunoscuta decât de persoanele cu dizabilitati ale vederii. Acestea ma duc cu gându la o fraza scrisa în în Cartea Cartilor:
  „…toate lucrurile lucreaza împreuna spre binele celor ce iubesc pe Dumnezeu, si anume spre binele celor ce sunt chemati dupa planul Sau.”
  O seara si un sfârsit de saptamâna magic, draga Diana !

  1. Mă bucur că ți-a plăcut, Iosif 🙂 sper ca și continuarea să fie pe măsura așteptărilor tale. Și mulțumesc pentru citat, poate e o coincidență, poate nu, dar chiar aveam nevoie de el ca răspuns la întrebare pe care mi-am pus-o azi 🙂 O seară frumoasă și o duminică liniștită!

 2. Nu cred în „coincidente” ! 🙂 Totul este sub stricta supraveghere si controlul Celui Ce Este, „ÊTRE”, conjugat atemporal si al carui „Ochi” paradoxal, atemporal, imperceptibil rational, vede chiar si în cea mai obscura întunecime a noptii mintii !
  Fii binecuvântat, Suflet drag !

 3. Ce frumos scrii. Imi place mult Martha. Sunr curioasa ce va urma si daca s-întâmplat ce cred eu ca s-a întâmplat acolo 🙂

 4. Emoționant! Abia aștept urmarea! Da, iubirea face oamenii frumoși! Dar nu frumusețea trecătoare, ci frumusețea aceea interioară, care dăinuie indiferent de ”obstacolele” vieții.
  Felicitări!

 5. Desi as putea da click pe Martha 3, aleg sa astept ritmul in care ne propui tu citirea. Ti-am spus deja… de la Martha 1 am stiut ca aceasta este povestea mea favorita. Sunt sigura ca indiferent de ce vei alege pentru personajele principale, mie tot o sa-mi placa. Ai tu un stil… Diana… as spune chiar ca ti-ai gasit propria voce deja. Te imbratisez!

 6. Ma bucur de continuarea povestii dar si pentru ca vorbesti despre unul dintre autorii care mi plac mult, Neil Gaiman!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.