Martha 9

martha 9
sursa foto: Pinterest We and the color

Matei e parcă rupt din vis și fabricat de divinitate pentru mine. E tot ce mi-am dorit și ce nu mi-am dorit pentru că nu știam niciodată că-mi trebuie până nu l-am cunoscut. E mai mic cu cinci ani, dar ce contează? La început eram înspăimântată de relații din cauza faptului că sunt oarbă, dar acum că a apărut perspectiva unei operații toată frica aceasta s-a risipit de parcă nici nu ar fi existat. Și ce timing perfect!

La prima întâlnire am fost pe un deal. Simțeam numai aer curat și frunze căzute din copaci în jur. Era un pic frig, dar el adusese un termos cu ceai de zahăr ars – ceaiul meu preferat – făcut chiar de el și o o pătură. Ne-am așezat pe o pătură pe care tot el o adusese și-am băut ceai și ne-am povestit câte-n lună și în stele. Apoi, în fiecare săptămână am mers acolo până ce vremea s-a stricat și ne-am mutat într-o ceainărie cu aer boem și miros de cărți amestecat cu miros de ceai.

E decembrie, aproape de Crăciun. Mai e atât de puțin și o să merg la Paris. Apoi, cu voia lui Dumnezeu o să mă întorc o persoană nouă sau… mai bine spus, eu cea care a fost înainte de scânteie… Deschid fereastra, aerul îmi spune că ninge mărunt peste luminițele de Crăciun aprinse prin tot orașul. Oare cum o fi arătând? Ca în povești? Nu mai știu cum arată ceva ca în povești… Oare cum arată Matei?

 • Hei, nu m-ai simțit intrând?
 • Adela, scuze!
 • Intrasei în transă! Te gândeai la Mateeeei?
 • Mda la Matei și la toate lucrurile pe care nu mai știu cum arată.
 • Le vei vedea curând, sunt sigură!
 • Ce mai faci? Ți-ai amintit de verișoara ta mai mare și mai plictisitoare?
 • Cum poți să spui asta?
 • Ai cam uitat de mine de când ești cu Adi.
 • Eh și tu stai tot timpul cu Matei!
 • Daaaaa, ai și tu dreptate.  Și totuși, ce te aduce pe-aici? Nu trebuia să fiți la târgul de Crăciun?
 • Da, ar fi trebuit. Dar ne-am gândit că ar fi drăguț să mergem în patru, așa că eu am primit misiunea de a te lua de-acasă.

Târgul de Crăciun pentru mine e doar o forfotă mare. Simt mulți oameni, unii bucuroși, alții nervoși, râsete de copii care se dau în caruseluri, multe luminițe aprinse și miros de mere în caramel, floricele și chipsuri. Cam atât. Dacă nu ar fi Matei care mă ține strâns de mână, sigur m-aș rătăci și nici măcar bastonul nu m-ar ajuta.

 • Hei, ce ziceți de niște vin fiert! Uite, acolo, miroase tare bine! spune Adela.

Ce-i drept chiar mirosea foarte bine a vin, scorțisoară și anason. Semăna cu rețeta aceea a lui Jamie Oliver pe care am preparat-o împreună cu Adela de Crăciunul trecut, doar că vinul acesta era unul mai ieftin. Ce să fac, orbirea m-a transformat într-un soi de critic pentru orice.

După ce am terminat de băut, am pornit din nou să ne plimbăm. Matei, unde ești? Mă simt pierdută. Mă învârt în propriul întuneric. Un punct alb îmi străpunge abisul, dar dispare. Aud multe voci, râsete. Totul e un amalgam de zgomote și respirații. Matei, unde ești? Sunt pierdută! Întind o mână și ating pe cineva!

 • Ce faci, cucoană! Îmi spune acel domn împingându-mă.
 • Te-am prins! Vocea lui Matei mă readuce cu picioarele pe pământ. Mă cufund în brațele lui. Scuze, e doar vina mea, nu trebuia să te las!
 • Important e că ești aici!

Am ajuns acasă târziu. Ai mei se culcaseră deja. M-am dus în cameră și mi-am lăsat  libere gândurile care începuseră să mă năpădească încă de când cu incidentul de mai devreme. Dacă operația nu va reuși, cât va mai rezista Matei cu mine așa?

Îmi sună telefonul.

 • Ce faci, frumoaso? Cum mai ești?
 • Sunt bine.
 • Ba nu. Te întristează ceva. Am simțit-o din clipa în care ai crezut că te-ai pierdut.
 • Ba nu, sunt bine. Doar m-am speriat puțin.
 • Nu ai de ce să te sperii, o să am grijă de tine, mereu!

Ce frumos suna asta. Dar oare chiar așa o fi?

 • Poți să fii sigură de asta. Nu o să te las niciodată… Te iubesc! Uite, vreau să-ți pun o melodie pe care am găsit-o mai devreme.

Va urma

16 gânduri despre “Martha 9

 1. Superba aceasta parte a gândurilor, framântarilor si întrebarilor de Suflet dintre cei doi îndragostiti, Matei si Marta, care prin perspectiva, posibilitatii reusitei si/sau nereusitei operatiei, fiecare se gândeste la ce le va rezerva viitorul într-o situatie sau alta, însa aceste dileme ale personajelor sunt în degetul genial al creatorului superbelor personaje. Scenariile pot avea mai multe extreme. Totul tine de starea, sentimentele si vointa autorului operei.
  Melodia este într-adevar frumoasa si contine un mesaj de iubire adevarata, neconditionata. Merci !
  Un Weekend plin de bucurie si senin în Suflet, draga Diana !

 2. Da, recunosc ca mi-e bine si îi multumesc Domnului pentru aceasta, însa oricine crede si se încrede în Cuvântul Sau, prin El, cu sprijinul Sau va putea învinge caracterul învechit al Legii mortii, metamorfozat de credinta absoluta, neclintita în EL si înaltat împreuna cu El în slava Împaratiei cerurilor, împaratind etern în cersi pe pamânt, prin IUBIREA Absoluta a Spiritului Sfânt !

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.