Martha 17

cd84aeb17f8359889f5b5bfb0bc6a050
sursa foto: Pinterest

A trecut o zi. A trecut și-a doua. Giulia a devenit confidenta mea. Desigur, tot avea momente în care se apropia de mine, dar i-am respins cu succes raidurile. Mă mulțumeam cu faptul că ne povesteam unul altuia nereușitele, tristețile, revoltele personale

În a cincea dimineața s-a întâmplat totuși… M-am trezit mahmur și cu un trup ce se unduia molatic și totuși senzual lângă mine. Nu era Martha, pielea ei avea altă textură când se lipea de a mea. Era Giulia, evident. Picioarele ei bronzate ieșeau de sub pătură în mângâierea razelor ce se strecurau prin jaluzele. O imagine de care orice bărbat ar fi fost mândru, dar eu oare eram mândru de mine?

M-am ridicat din pat. Mi-am tras pantalonii de trening pe mine și m-am dus în bucătărie. Mi-am făcut o cafea.

Încerc să-mi recompun puzzle-ul întâmplărilor de azi-noapte. Giulia. Sticla de Jack. Sărutul. Și-apoi totul e în ceață. Cum am ajuns până aici? De ce? Cum îi explic eu toate astea lui Dan? Și cum mă mai întorc eu la Martha acum?

Privesc pe geam. Se vede că e august. Strada e încă amorțită. Doar mașinile lucesc în soare. Nici măcar în magazin nu intră vreun vecin care a rămas fără pâine sau nu are chef să-și facă o cafea și vrea una de la tonomat.

 • Te gândești la ea, nu?

Mă întorc. În spatele meu e Giulia îmbrăcată cu tricoul meu cu AC/DC care-i vine mult prea lung, de parcă-ar fi o rochie. Părul îl are prins într-un coc ciufulit. Ochii ei mari parcă-ar plânge.

 • Te gândești la ea… Văd în ochii tăi că îți pare rău.
 • Giulia…
 • Nu, nu trebuie să-mi spui nimic, Matei. Știi, eu te-am iubit din prima clipă în care te-am văzut. Am încercat să-mi schimb felul de a fi pentru tine. Dar nu te vreau așa. Nu cu o fantomă pe care tu o tot invoci între noi. Nu o să mă mulțumesc niciodată cu locul doi.
 • Giulia…
 • Nu trebuie să-ți ceri scuze. Pentru ce? Totul s-a întâmplat pentru că am vrut eu… Și, stai liniștit, nu o să-i spun nimic lui Dan. Nu o să mă bag în prietenia voastră.
 • Îmi pare rău!
 • Ți-am spus să nu spui asta! E O.K., serios.

Zece minute mai târziu ieșea din casă. Încerca să nu pară răvășită, dar nu reușea.

Frumos, Matei! Frumos! Te-ai despărțit de femeia pe care o iubești și ai tulburat-o și pe sora unuia din cei mai buni prieteni ai tăi. Felicitări!

  Va urma

  2 gânduri despre “Martha 17

  1. Iosif Strasbourg

   Superba imaginea acestui episod ! Începe sa se resimta ‘preludiul’ moralitatii al mustrarilor de constiinta si al prejudecatilor legilor „celor 7 ani” + restul !
   O seara magica, mult HAR si inspiratie în continuare, draga Diana !

  Lasă un răspuns

  Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

  Logo WordPress.com

  Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

  Poză Twitter

  Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

  Fotografie Facebook

  Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

  Conectare la %s

  Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.