Amintiri blogosferice 2: Alma

man and woman holding each others hand wrapped with string lights
Fotografie de Anastasiya Lobanovskaya pe Pexels.com

Iată că am ajuns la un nou episod al amintirilor blogosferice. Acum e timpul să vă scriu câteva cuvinte despre Alma.

Alma e tot o poveste de iubire ce debutează cu pierderea uneia. E un pic mai complexă decât Alice... Am intrat mai adânc în străfundurile personajului principal și chiar și personajele secundare îmi par un pic mai complexe. Povestea este împărțită în patru păți: „A iubi”, „A nu iubi”, „A distruge”  și ultima parte care se numește „Alma” (în titlu nu apare, căci nu voiam să dublez)- dacă sunteți curioși vedeți voi de ce.

Povestea pe scurt sau Ce ar scrie pe coperta IV dacă ar fi o carte

Alma îl iubește pe Cezar, doar că el e un băiat de bani gata pentru care orgoliul e mai presus de orice, doar așa l-au învățat părinții. Povestea lor se termină înainte să fi început cu adevărat, dar lasă urme adânci în sufletul Almei – urme pe care nici căsătoria cu Armin nu le șterge și care devin tot mai pronunțate în clipa în care se întoarce în România.

Eu pe vremea aceea

Am scris povestea prin lunile octombrie-noiembrie ale anului de grație 2013. Bun an… cred, ba nu – sunt sigură, că e anul care mi-a setat calea în viață, nu neapărat în scris… puteam scrie mai bine, dar… în fine, ce-a fost a fost.

Părerea mea recitind povestea

E singura poveste a cărui acțiune se desfășoară, parțial, în orașul în care am trăit până acum câteva luni. Uitasem aspectul acesta și am fost plăcut surprinsă să redescopăr acest detaliu. Ce mi-a mai plăcut? Am fost mai introspectivă de data asta, personajele au fost mai multe, un pic imprevizibile (Cezar în special).

Ce puteam face mai bine? Mai puține typo-uri, introspecții și mai profunde…

Opinie generală

Îmi place, cu toate micile imperfecțiuni.

P.S.

Puteți urmări povestea pe Facebook-ul blogului 🙂

 

3 gânduri despre &8222;Amintiri blogosferice 2: Alma&8221;

  1. Îmi place enorm tot ce am citit. Personal consider ca povestea de dragoste dintre Alma si Cezar se poate prelungi într-un mod superb, prin labirinticele si paradoxalele poteci ale iubirii, iar cu putin efort si seriozitate, ai putea edita o minunata carte, de ce nu chiar un bestseller. Totul depinde de extremele imaginatiei si intuitiei tale, prin care îi vei plasa pe cei doi eroi ai povestii, provocând cititorul, stârnindu-i,atragându-l si captându-i curiozitatea de a cunoaste urmarea fiecarei aventuri, introducându-l în mijlocul actiunii, facându-l sa simta bucuria, fericirea sau durerea si suferinta celor doi eroi, ai acestui superb sentiment atotputernic, atemporal, paradoxal numit IUBIRE, care ridica Sufletul spre culmile fericirii sau îl coboara în abisurile cele mai întunecate ale depresiei si mortii sufletesti.
    Astept cu nerabdare ca povestea sa continue si-ti doresc din inima, multa inspiratie, har si putere de munca.
    Un Week end magic, draga Diana !

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.