Recomandări de duminică

person holding macbook pro and white mug
Fotografie de rawpixel.com pe Pexels.com

Cri-cri-cri,/Toamnă gri,/ Nu credeam c-o să mai vii/Înainte de Crăciun – vorba poeziei arhicunoscute. Dar, sinceră să fiu, nu instalarea fazei gri a toamnei mă sperie, ci apropierea iminentă a zilei de luni. La revedere, din nou, dulce relaxare!

Acum e duminică, un minut trecut de prânz. Încerc să profit cât mai mult de timpul rămas și, pentru că mă simt generoasă mi-am zis să vin și cu câteva recomandări pentru voi – așa c-an zilele de semi-glorie ale acestui blog 🙂

Lucruri frumoase de citit

Am găsit la Potecuța (la cine altcineva aș putea dacă nu la ea) niște versuri foarte frumoase despre acest moment al anului – stihuri cu o puternică încărcătură sentimentală așa cum doar ea știe să scrie.

Și, că veni vorba de versuri frumoase, am găsit unele deosebite și la Diana. Am ales, pentru voi, unele în ton cu vremea asta ce ne îndeamnă la melancolie.

O recomandare generală de blog…

…sau îmi e atât de greu să aleg un singur articol, așa că vă recomand tot blogul! În caz că nu v-ați dat seama încă, mă refer aici la Literatura ca utopie – un blog unde multe persoane cu un talent deosebit într-ale scrisului își adună cuvintele.

Lucruri interesante de citit

Pentru un subiect ceva mai real, vă recomand articolul Minunata lume nouă scris de Cătălin Ștefănescu pentru Dilema Veche. Și, dacă tot am ajuns pe site-ul acestei publicații, țin să vă recomand și un interviu cu Dinu Dumbrăvician (profesor de design al Universităţii Naţionale de Arte și pasionat de grafica și ilustrația de carte) – subiectul principal: „Nu există o carte bine făcută care să fie tipărită prost”.

Pentru a poposi  undeva mai aproape de această străduță blogosferică, vă recomand o campanie inițiată de Dorina pentru a identifica 100 de personalități feminine românești. Idee absolut lăudabilă, nu neapărat pentru că suntem în „anul centenarului” cum se tot anunță cu surle și trâmbițe în mass-media, ci pentru că avem nevoie de repere cât mai reale într-o societate în care divele în chiloți sunt ridicate la nivel de personalități de către aceiași mass-media. Femeile propuse până acum sunt REMARCABILE scris cu litere de tipar de 5 metri înălțime (cum aș fi spus în copilărie) și lista e încă deschisă, așa că nu ezitați să veniți cu propunerile voastre!

Ceva de făcut

Pentru că totuși încă putem ieși din case fără a ne simți de parcă am purta un covor persan din ăla de era la modă prin anii ′90 ce ziceți de o plimbare scurtă prin parc și poate un ștrudel cu dovleac de la patiseria preferată?

Să aveți o duminică frumoasă și o săptămână cât mai liniștită, dragilor!

P.S.

Ce ziceți, să-mi reiau obiceiul recomandărilor duminicale?

14 gânduri despre “Recomandări de duminică

  1. Chiar foarte bune recomandarile! M-am delectat cu versurile, mai ales ca in acest weekend nu prea am avut timp si regret cand trebuie sa sar peste asa minunatii! ❤ Articolul Dorinei este o initiativa excelenta, din orice unghi l-am privi. Toate recomandarile sunt binevenite!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.