Pași

em-sava-axel-pasi

Așteptam să calc pe urmele lăsate de pașii personajelor create de Em Sava și Axel încă de când am aflat de lansarea cărții… sau poate chiar mai devreme pentru că pe Sweet and Salty o urmăresc din timpuri imemorabile și știu că tot ce iese din mâna ei e deosebit. Pe Axel l-am descoperit acum, cu acest roman, și pot spune că scrie extrem de bine (nu se putea altfel).

Și, dacă ați pornit deja pe calea preconcepției conform căreia bloggerii scriu doar literatură facilă, vă spun că nu e cazul acestui roman! Da, Pași este un roman scris la patru mâini de doi bloggeri! Dar, oricât de greu ar părea, scriiturile se împletesc formând un soi de borangic literar. E un roman care se citește extrem de ușor, dar care nu poate fi încadrat în categoria literaturii facile, ba din contră surprinde orice cititor (oricât de pretențios) prin eleganța exprimării, prin zbuciumurile interioare…

Pași  e o poveste clasică (și modernă totodată) despre o iubire între două persoane ale căror lumi nu se potrivesc (cel puțin nu în aparență). Nicole e elegantă, rafinată, Alex e total opusul, dar știți cum e: contrariile mereu se atrag printr-o reacție ce nimicește mai totul în jur – ca o cometă ce lovește o alta. Pași e un roman despre alegeri: rațiune vs. sentiment, plafonarea în compromisurile societății vs. sacrificarea vieții pe care o ai pentru a trăi o viață cu totul nouă care să sfideze stereotipurile.

Am citit cartea pe nerăsuflate. Așteptam să văd unde îi vor duce pașii pe cei doi. Am pierdut chiar și noțiunea timpului tot mergând în urma lor… și, în final, tot ce pot spune e că aș fi citit la infinit despre Nicole și Alex.

Singurul minus, și nu e datorat scriitorilor, e faptul că am ales să achiziționez varianta electronică de pe site-ul editurii Eikon. Am vrut asta pentru că eram convinsă că nu voi putea lăsa povestea și îmi era mai ușor de transportat așa… doar că, spre deosebire de ebook-urile cu  care sunt obișnuită, acesta se deschidea în browser și trebuia mereu să rețin unde am rămas (bine totuși că am sorbit efectiv romanul!).

Totuși, îmi voi achiziționa curând și varianta tipărită – cartea asta e mult prea bună, trebuie să o am și în formatul clasic, mai cald 🙂

Cui recomand să citească Pași? Oricui, e o carte ce merită să fie citită de cât mai mulți iubitori de frumos!

 

 

23 de gânduri despre “Pași

 1. Pingback: Pași — Illusion’s Street | Sweet & Salty

 2. Frumos si nobil gest ! Un DAR simplu, un HAR deosebit de încurajare si apreciere a semenilor, care are efecte benefice si puterea de a apropia virtual si/sau real Sufletele iubitoare de *CU VÂNT* ! Gesturile mici neînsemnate, produc adeseori sentimente minunate ! Felicitari Lady Diana !
  O zi sublima si senina cu liniste si pace în Sufletu-ti frumos !

 3. Ai fost norocoasă, căci ai „prins” o versiune a cărții, folosită pentru o prezentare, care acum este dezactivată. Dacă mă trezeam și eu mai devreme…
  Din păcate deocamdată nu pot cumpăra varianta pe hârtie a cărții. Trebuie să aștept concediul. Abia aștept și eu să pot citi cartea.

  1. Într-adevăr, observ că acea opțiune este dezactivată astăzi, probabil era în teste și nu prea i-a convins pe cei de la editură. Mugur, însă nu a fost nicio versiune a cărții folosită pentru prezentare (eu prin asta înțeleg ceva gratuit) – toate cărțile despre care scriu (inclusiv cele scrise de persoane cunoscute) sunt achiziționate din bugetul propriu – țin să menționez asta pentru că au fost discuții prin blogosferă despre bloggeri care își fac bloguri doar pentru gratuități sau despre cei care citesc în pdf (lucruri care nu sunt deloc onorante și cu care nu vreau să fiu asociată).

   1. Am vrut să cumpăr și eu varianta eBook a cărții, până ce voi reuși să o iau pe cea clasică, pe hârtie. Am sunat la editură, iar de acolo mi s-a spus ceea ce am scris mai sus, că a fost o variantă folosită (probabil de ei) pentru o prezentare (posibil cea la care a fost prezent Axel), dar că acum este dezactivată, iar varianta comercială va apărea abia prin iunie anul viitor. Probabil de aceea nu ai putut deschide cartea decât în browser, fără facilitățile obișnuite pentru un eBook.
    Îți spun și de ce am pierdut șansa de a cumpăra, ca și tine, varianta electronică a cărții. Până săptămâna trecută nu aveam un eBook reader, căci l-am cumpărat acușica, cu ocazia vinerii negre. 😀 Pe tabletă sau laptop se citesc destul de greu cărțile.

    Nu-i vorba de gratuități. Știi bine că în blogosferă se ivesc tot felul de discuții. Eu am să recunosc, citesc destule cărți în PDF, dar nu mi-aș dori ca tocmai această carte să o am în acest fel. Îi apreciez prea mult pe cei doi care ai scris cartea, ca să nu cumpăr la modul oficial cest volum. Inițial voiam să te întreb în privat cum ai făcut să cumperi cartea în format electronic, pentru că nu am găsit-o pe pagina editurii, dar apoi mi-am luat seama. Și știi de ce? Pentru că, probabil/posibil, te-ai fi oferit să mi-o dai ca să o pot citi, ceea ce nu era în intenția mea.

    În concluzie, nu-mi este cu supărare acest răspuns la comentariul meu. Amândoi suntem corecți în dorința de a cumpăra legal cartea aceasta.

    1. Deci eu am avut un soi de noroc, deși acea varianta clar trebuia îmbunătățită! E mult mai bine print oricum, eu intenționez să mi-o achiziționez și în acest „format” cât de curând,

 4. Marian

  Nu cred ca ma-nsel dar… parca a mai publicat cineva o carte in al carui titlu era vorba despre niste … ” Pasi ” . Fireste , pentru acea carte , editura a gasit hartie si-a tiparit-o fara sa se mai gandeasca la vreun format electronic .

 5. Pingback: Chestionarul lui Proust – Em Sava – Illusion's Street

 6. Pingback: Cărțile scrise de bloggeri (părerea mea de data aceasta) - De-ale Dianei

 7. Pingback: Despre Ana - noul roman scris de Em Sava - De-ale Dianei

 8. Pingback: Dragă Em (despre fluturii și frunzele tale) – Illusion's Street

 9. Pingback: Diana îmi scrie cu fluturi, eu îi răspund cu frunze | Sweet & Salty

 10. Pingback: Ce am mai citit? Jurnal de lectură martie - iunie 2021 - De-ale Dianei

 11. Pingback: Recadrare. Jurnal 17-23.05.2021 - De-ale Dianei

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.