Jurnal despre blogging și alte bazaconii

jurnal
sursa foto: Pinterest

Săptămâna asta, la fel ca toate celelalte, e un lung șir de numere cu cuvinte presărate pe alocuri. Și totuși, astăzi am fost inspirată și mi-am luat o zi de concediu (meritat, zic eu).

Mi-am început ziua cu un citat dintr-o carte de suflet de care Facebook a avut amabilitatea să-mi amintească:

Mi-am făcut blog pentru că aşa am avut chef. E un fel de jurnal pe coli virtuale unde realitatea se mixează cu ficţiunea, un soi de exhibiționism literar şi asta pentru că vreau să fiu aproape de tine, mult mai aproape decât mi-aş permite altfel.[…] Şi încă o chestie: n-am în plan să devin „blogăreasă” cu renume în online, nu vreau să-mi fac cont pe Twitter, nu ştiu ce-i ăla RSS, iar faptul că multă lume o să mă citească doar ca să aibă ce bârfi mă amuză teribil! – Diana Sorescu, Diana cu vanilie

L-am postat acum patru ani pentru că mă reprezenta și, sincer încă mă reprezintă. (Bine, am cont pe Twitter, dar postările acolo se duc automat din blog și rar îmi amintesc să-l deschid.) Blogul e un soi de refugiu, un loc unde sunt doar eu și cuvintele și, dacă n-ar fi el, probabil mi-aș închide toate conturile pe rețelele sociale.

În fine, trecem peste asta căci vor mai fi ocazii de vorbit despre blogging – deși știu că mulți se vor regăsi în citatul de mai sus.

Privesc pe geam și parcă nu-mi place ceea ce văd afară. Spre deosebire de anii trecuți, iarna nu mai întârzie. Trist lucru pentru o ființă primăvăratică. Însă oricum nu aveam planuri de ieșit din casă azi. De fapt, îmi pot număra planurile pe degetele de la o mână: curățenie, scris, citit, gătit și cam atât – da, nimic interesant… Avem nevoie și de zile banale, nu?

Că tot am scris de citit, am terminat două cărți de Agnes Martin-Lugand despre care vă voi scrie în curând. Astăzi vreau să încep să citesc o carte a lui Daniel Goleman – Focus.

De ascultat – ascult doar tastele acum. Nu am nevoie de nimic altceva.

Îmi doresc, ca de obicei, liniște și sănătate pentru mine și cei dragi. Și asta vă doresc și vouă!

O zi frumoasă!

♥Illusion

 

21 de gânduri despre “Jurnal despre blogging și alte bazaconii

  1. Cu siguranță avem nevoie și de zile banale cum e, și pentru mine, asta de azi. O întrebare practică: cum reușești să aliniezi textul, că eu, de când cu editorul Gutenberg, nu mai am decât aliniere dreapta, stânga, centru, așa că-mi ies texte cu franjuri, cam urâțele?

  2. Am citit și eu o carte a lui Agnes: „Oamenii fericți citesc și beau cafea”. Titlul și începutul au fost promițătoare, dar sinceră să fiu, de pe la jumătate încolo nu mi-a mai plăcut. Abia aștept să citesc despre cărțile pe care le-ai citit. 🙂

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.