Amintiri blogosferice 4: Bliss

5. sa lupt si sa dansez

Deschid astăzi sertarul numit Bliss al amintirilor blogosferice – o poveste scurtă, ușurică, de care îmi amintesc cu mare drag.

Am gândit Bliss drept un fragment dintr-un interviu cu balerină de succes. Un fragment în care aceasta vorbește despre începuturile sale și luptele purtate pentru a ajunge unde este.

Povestea pe scurt sau Ce ar scrie pe coperta IV dacă ar fi o carte

Poți să-ți urmezi visul chiar și atunci când soarta îți e potrivnică? Doar dacă îți dorești asta cu adevărat – ar spune Bliss O’Donell prim-balerină la  Metropolitan Opera House din New York.

Eu pe vremea aceea

2014  – productiv an, am scris mult atunci 🙂 Probabil încă mai visam că voi lucra (în cele din urmă) într-un domeniu mai… literar (mda, watch me now!)… 4 ani mai târziu, încă visez asta, dar între timp mai rumeg niște calcule.

Părerea mea recitind povestea

Puteam scrie mai mult. Mai bine. Și totuși, fiind un interviu imaginar cred că e destul. Mi-a plăcut povestea, mi-a trezit nostalgii și-un dor pentru vremuri mai simple în care aveam mai mult timp pentru mine, pentru scris…

Totuși, puteam încadra totul în vreo două, hai trei părți… am cam lălăit împărțind povestea în 11 părți.

Opinie generală

Merită citită, o veți sorbi aproape imediat 🙂 Nu vă așteptați, totuși, la ceva la fel de complex precum alte povești pe care le-am scris.

P.S.

Povestea e și pe Facebook.

9 gânduri despre “Amintiri blogosferice 4: Bliss

 1. Am parcurs cele 11 episoade din poveste, pe nerasuflate, iar imaginativ am realizat din aceste fraze, un film ce a avut loc în realitate, si tin sa îti multumesc pentru amabilitate, penttru acest voyage în timp, prin postarile tale minunate ! 🙂
  O saptamâna plina de realizari si satisfactii în toate aspectele si dimensiunile perceptiilor, draga Diana !

   1. Marian

    In materie de lecturi , eu nu-s atat de sofisticat ca dumneata sau ” Iosif ” astfel incat , marturisesc sincer ca , mi-am omorat vremea cu-aceleasi vechi aiureli ale lui Jaroslav Hasek despre un amarastean numit generic : Svejk . Sa nu uit : am dat iama si prin cafeneaua Danielei ! Deci Hasek , ceva ” vizite la domiciliu ” in spatiul virtual , iar pentru un voyage in timp , cum spune ” Iosif ” am inca amintirile de-o viata , amintiri ce-s suficient de bine conturate pentru a fi sigur ca… nu voi avea niciodata timp pentru a citi … 11 parti { si chiar intreaga dac-ar fi , tot n-asi avea timp de-asa ceva } dintr-o povestire privind o persoana de care n-am auzit in viata mea . Imi recunoasc astfel la modul sincer , nestiinta poate si obtuzitatea dar , nu prea inghit usor povestiri despre ” viata si opera ” cuiva , exceptand fireste NUME MARI RECUNOSCUTE UNIVERSAL . Respectuase sarutari de maini Illusion … ” tipa care si-a tras strada” 😉 ! Sa nu te superi ca data trecuta dar , chiar mi-a placut prezentarea glumeatza facuta de Daniela… tipa cu , cafeneaua .

     1. Marian

      Repet : este prezentarea Danielei … tipa cu cafeneaua iar daca dumitale iti place cum suna , pe mine unul m-a facut atat de curios { una dintre ” bolile ” de care sufar } incat … am dorit neaaparat sa vizitez si strada dar si… tipa 😉 ! La fel cum am procedat si-atunci cand , am vizitat Blogul unei tipe oarecare -Oana Pantazi si chiar nu mi-a parut rau . Respect si-o seara buna iti doresc in continuare .

 2. Mie mi-a plăcut și eu zic că faci bine ceea ce faci, că ne reamintești. Eu de exemplu nu eram pe aici când ai scris tu Bliss, deci nu citisem povestea. Mi-a plăcut mult (tare zgârcită, cu episoadele, apropo :D) .
  Și ca să nu mai comentez și dincolo, unde lămurim și dezbatem chestii, fată, tu aici ești pe tarlaua ta și faci ce vrei, când vrei, cum vrei. Că mie nu-mi place că tu scrii verde, eu voiam să scrii albastru e strict problema mea și ori îți accept stilul, ori e simplu, nu mă ține nimeni aici legată.
  Așa că tu scrie. Oricum. Oricând. Că te pricepi 🙂

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.