Vis de Crăciun

vis de craciun
sursa foto: Pinterest

În jur totul mirosea a vechi, a stătut combinat cu mucegai. Camera era goală, dar mirosul greu era suficient pentru a o umple. Deodată am zărit o undă de lumină palidă ce devenea tot mai puternică. De unde au apărut ferestrele astea imense?

M-am apropiat de ele. Erau pline de praf.  Am curățat una cu mâna, așa cum făceam când eram copil și mergeam cu ai mei cu mașina pe timp de ploaie. Prin gaura făcută am zărit o mare azurie, calmă… Am vrut să deschid fereastra așa că am căutat minute în șir un mâner… dar nu am reușit să găsesc nimic, iar șirul de geamuri părea nesfârșit. Aveam nevoie de aer, aveam nevoie să ies de acolo…

Din spatele meu am auzit un chicotit cunoscut. M-am întors. Marie stătea pe podea. Purta o rochie roșie, simplă, dar elegantă peste care părul i se revărsa în valuri.

– Copil prostuț… nu o să reușești! Mi-a spus ea cu o voce misterioasă.

– Marie… unde… suntem?

– Nu poți ieși de aici. Mi-a spus ea, de parcă nici nu auzise ce am întrebat-o. Mai bine vino și stai lângă mine.. Priveliștea e așa frumoasă. Haaai, Sebastien… știu că vrei… stai lângă mine.

M-am așezat lângă ea. Continua să privească într-un punct fix, departe, după fereastra prăfuită. A început iar să chicotească și o rafală de vânt a deschis, în sfârșit o fereastră. Atunci i-am simțit și parfumul. Nu era cel cu care eram obișnuit ci altceva. Ceva precum… lichiorul de cireșe amestecat cu migdale amare, trandafir turcesc, iasomie, boabe de Tonka, sandal, cedru… Un miros catifelat și ademenitor  – cum îi plăcea ei –  și, în același timp, era puternic, mă ducea cu gândul la un parfum unisex. 

LostCherry
sursa foto https://www.perfumista.co.uk/samples/lost-cherry/

La naiba, de unde cunosc mirosul ăsta și cum de pot să îl descompun atât de bine? Parfumul acesta a pătruns întreaga încăpere, copleșindu-mă. Am privit-o pe Marie. Fără să se uite la mine a început să chicotească iar imaginea ei a început să se estompeze lăsând în urmă o  dâră parfumată. Am întins mâna vrând s-o ating…

Sunetul telefonului m-a trezit. Era mama. La naiba, cu toată petrecerea la familia Piquenet am și uitat să o sun de Crăciun. Sigur mă va certa… e prea devreme pentru asta așa că prefer să ignor apelul. Privesc pe noptieră, acolo lăsasem o poză cu parfumul la a cărui campanie de promovare lucram: Tom Ford Lost Cherry – hmmm, ăsta cred că era parfumul din vis.

Mama sună din nou… pfff, dacă-i așa insistentă mai bine-i răspund.

 • Oh, mon Dieu! Bine c-ai răspuns, mai aveam puțin și sunam la poliție.
 • Sunt bine, mamă! Scuze că nu te-am sunat. Vecinii mei, familia Piquenet, îi cunoști, m-au invitat la cină în seara de Crăciun.
 • Ah, ce bine că n-ai fost singur. Dar cum să uiți de biata ta mamă?

Și-a început cearta. După vreo 20 de minute de predică am închis telefonul promițându-i că voi veni pe la ea cât de curând. Am deschis mailul. Între trei newslettere promițându-mi reduceri inimaginabile am găsit și un mail de la colega ce se ocupa de casting la agenție, un mesaj scurt, telegrafic, cum obișnuia ea:

Am găsit modelul pentru campania Tom Ford. E perfectă.

Hmmm… și eu am găsit scenariul pentru campanie. Deci totul e spre bine, măcar profesional. Mi-am făcut o cafea pe care am băut-o înmuind din când în când un croissant vechi. La televizor, un copilaș cânta Mon beau sapin (O, brad frumos!). Am început să mă simt iarăși singur.

M-am îmbrăcat pentru a ieși la o plimbare. În timp ce încuiam ușa, m-am întâlnit cu Sandrine ce tocmai cobora.

 • Bonjour, Sebastien! Sper că te-ai simțit bine aseară!
 • Bonjour, Sandrine! A fost foarte frumos, chiar mă bucur că am petrecut Crăciunul cu voi.
 • Am o veste pentru tine… mi-a spus ea, accentuând cuvântul veste. M-a sunat Marie.

Aceasta a fost a doua parte a poveștii parfumate – asta pentru că nu mă puteam decide între două parfumuri interesante și pentru că am început să realizez unde vreau să duc această poveste. Continuarea ei – după sărbători, vă promit că va fi ceva deosebit 🙂

P.S.

Pentru mai multe povești parfumate, faceți-i o vizită Mirelei – sigur bucuria va fi reciprocă.

 

 

 

 

 

Reclame

15 răspunsuri la „Vis de Crăciun”

 1. Tom Ford Lost Cherry parfum, marca înregistrată Douglas, foarte scump parfumul. (aproximativ 1000 de lei 50 ml.) Mai mult pentru barbati. Depinde de gust.

 2. Un vis în care credem cu adevarat, în care ne-am pus toata speranta, impicându-ne cu toata fiinta, dedicându-ne, perseverând cu iubire si pasiune, si cu toata cpacitatea rational-sentimentala de care dispunem, oricât de greu si/sau imposibil de realizat ar parea, mai devreme sau mai târziu se va transforma în realitate obiectiva, perceptibila… 🙂
  O seara si o saptamâna de basm, cu vise frumoase, împlinite, draga Diana !

 3. Chiar daca nu cunosc parfumul, continutul pot cumva sa mi-l imaginez. Santal si cirese suna perfect.
  Dar si povestirea este deosebita. Oscilatia intre vis si real mi-a placut intotdeauna. Si o cam practic cu ochii deschisi! 🙂
  Daca nu ne mai auzim, Sarbatori fericite si La Multi Ani!

 4. Povestea ta tinde sa devină un mini-roman, ceea ce nu-i rau deloc, e cu atat mai incitantă!
  ”…de unde cunosc mirosul ăsta și cum de pot să îl descompun atât de bine? Parfumul acesta a pătruns întreaga încăpere, copleșindu-mă.” Mereu ne întrebăm ”unde am mai simțit parfumul acesta, oare de ce anume îmi amintește?” E ceva propriu nouă, ține de amintiri, cred.
  Frumos parfum ai ales, elegant, ademenitor, să nu-l poată uita nimeni cu ușurință!
  Până la episodul următor, îți spun Sărbători fericite și mă bucur mult că ai intrat în Clubul Condeielor Parfumate, pe care, iată, l-am inițiat acum aproape 8 ani și încă rezistă, ba chiar i-au crescut aripi tinere, odată cu sosirea voastră alături de seniori! 🙂

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.