Top 10 filme văzute în 2018

sursa foto: Pinterest


A trecut și Crăciunul anului de grație 2018. Mai e doar Revelionul de bifat și-apoi… s-a mai dus un an. E momentul perfect pentru bilanțuri și… leneveală așa că astăzi vă propun un top al celor mai bune filme pe care le-am văzut în 2018.

7 filme lansate și văzute în 2018

Anul acesta a fost unul în care am fost la cinema destul de des, prin urmare nu mi-a fost deloc ușor să fac un top al filmelor lui 2018. Dar, după ce m-am gândit o vreme, am aranjat și rearanjat clasamentul iată un top 7 (ordinea prezentării este inversă, prin urmare voi începe cu ultima poziție):

7. Pantera Neagră – un film cu aproape de toate: acțiune, comedie, o poveste de iubire strecurată subtil, un pic de suspans – cam ca toate filmele Marvel. Pot spune că e deja un clasic al genului? Hmm… mă mai gândesc, oricum s-a făcut multă vâlvă pe seama lui.


6.Venin – eh, Venom parcă mi-a plăcut un pic mai mult și am impresia că e un pic underrated – pardon, subestimat. E un pic mai serios decât celelalte filme Marvel, dar are acel nu-știu-ce care mă face să vreau să-l revăd.


5.Loving Vincent – un film mai altfel, primul realizat din picturi în ulei în stilul celebrului Vincent Van Gogh.

4.Taxi 5 – nu am mai râs atât la un film franțuzesc de cânt eram mică și la televizor se difuzau filmele cu Louis de Funes. Trebuie neapărat să-l vedeți, chiar dacă nu sunteți fani ai cinematografiei franțuzești.

3.Minunea – un film ce are la bază un roman pentru copii și oameni mari deopotrivă. Un film despre acceptare și descoperirea propriei voci.

2.Clubul de lectură – un film cu femei care ne arată că vârsta e doar o cifră și ce efecte poate avea o carte considerată scandaloasă asupra unor femei împlinite (cred ele).

1.Vrabia roșie – Un film despre o balerină devenită spioană. Interesant, nu? Vrabia roșie e un film dramatic și, totuși, cucerește prin eleganță. Ah și mă
credeți că nu o suportam pe Jenifer Lawrence până să văd filmul acesta? (Pont: filmul are la bază o trilogie scrisă de Jason Matthews iar primul volum a fost tradus recent la editura Meteor Press).

3 filme din alți ani

Evident, nu pot lăsa deoparte nici filmele bune și mai puțin noi pe care le-am văzut. Dintre acestea o să vă menționez (tot în ordine inversă) cele mai bune trei.

3.Parfumul – rar găsești un film care să nu ți se pară mult mai prost decât cartea. Și cu asta cred că am spus multe 🙂 A, și care credeți că e rețeta parfumului perfect?

2.Contratiempo – cam câte răsturnări de situație poate avea un film? Eh, cred că acest film spaniol o să vă arate că foarte multe! Și în cât timp un afacerist acuzat de crimă își poate construi apărarea perfectă? Asta rămâne de văzut…

1.Strania poveste a lui Benjamin Button – oare cum ar fi să ne trăim viața invers? Să ne naștem bătrâni și să întinerim… sună ideal, dar oare chiar așa e?

Și-acesta e topul meu. Sper că v-am dat câteva idei în cazul în care sunteți în căutarea unui film bun de văzut zilele acestea!

Reclame

15 răspunsuri la „Top 10 filme văzute în 2018”

 1. Mai întâi de toate, pot sa-ti spun ca îmi place enorm câinele din fotografie ! :
  Tu stii ca nu ma pasioneaza filmele, nici cartile, însa, tot la sugestia ta am pierdut putin vremea urmarind „Parfumul”, care mi-a confirmat doar odata în plus, cât dmult si profund sunt înselate si manipulate psihosomatic, miliardele de oameni consumiste inconstiente, de un obsedat, de care azi omenirea nu duce lipsa, si care s-au înmultit inventând tehnici sofisticate virtuale, cu parfumul carora manipuleaza întreaga planeta.
  Iata, un altfel de nou „parfum” utilizat de elite, în Franta,

  O zi superba, draga Diana !

  1. Ți-am zis, depinde de fiecare ce înțelege și dacă se lasă manipulat de ce vede. Personal nu văd filmele a fi mai mult decât o ficțiune și un mod de divertisment… Și da, câinele e foarte simpatic! O seară frumoasă!

 2. Faaaina „revizuire”. Uite ca eu n-am vazut cu Van Gogh si nici Minunea, pe celelalte da. Dintre toate Clubul de lectura si Benjamin Button mi s-au parut cele mai faine filme, desi in Venom joaca domnul Tom Hardy pentru care am o maxima admiratie, iar la Taxi 5, desi vechii protagonisti nu prea mai apar, am ras si eu copios.

 3. Am revăzut cu plăcere Taxi 5, pentru relaxare. Pe celelalte le voi trece în revistă zilele astea, chiar dacă și dintre acestea mai sunt unele pe care le-am văzut deja.
  Mulțumesc pentru recomandări!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.