Palace of Treason (Vrabia Roșie vol. 2)

Mi-am propus ca în februarie să scriu în fiecare zi de luni un articol legat de cărți. Astăzi încep această serie cu recenzia volumului doi al trilogiei Red SparrowVrabia roșie – intitulat Palace of Treason , apoi… veți vedea pe parcurs ce surprize livrești v-am pregătit pentru următoarele săptămâni.

Cum am terminat primul volum al trilogiei lui Jason Matthews, m-am și apucat de volumul doi (încă netradus în română). Eram mult prea curioasă și pe bună dreptate, ex-agentul CIA devenit scriitor chiar reușește să captiveze cititorii țesând o poveste complexă ce pe alocuri, grație detaliilor, are un iz de roman rusesc. Senzația aceasta fiind întărită și de numeroasele elemente din folclorul rusesc ce apar presărate în roman, îndeosebi legenda rusalcelor .

Drept urmare a întâmplărilor din Vrabia roșie, Dominika Egorova devine cel mai bine-poziționat agent CIA în cadrul serviciilor de inteligență ruse. Ba chiar, datorită inteligenței de care dă dovadă (și frumuseții, să nu uităm asta), fosta balerină intră în grațiile președintelui Putin ce nu are nici cea mai mică ideea că aceasta transmite informații vitale către Nathaniel Nash (agentul CIA cu care ea are o relație) și superiorii acestuia.

Evident, faptul că președintele o apreciază pe Dominika nu pre e pe placul noul ei șef – Alexei Zyuganov, un fost torționar devenit birocrat. Acesta încearcă de nenumărate ori să o ucidă pe Dominika însă aceasta reușește să scape inclusiv de Eva Buchina – un soi de ucigaș perfect, o mașină de ucis. Însă nu acesta este pericolul cel mai mare pe care frumoasa eroină îl are de înfruntat! Așa cum ea este un agent dublu, și rușii îl au pe-al lor și acesta descoperă identitatea Dominikăi. Astfel, începe o adevărată cursă pe viață pentru găsirea acestui agent până nu e prea târziu.

În Palace of Treason avem, evident, ocazia de a vedea cum evoluează relația dintre Dominika și Nate. Aceasta devine tot mai intensă, însă cei doi devin tot mai conștienți de pericolele la care de expun atât la nivel profesional, dar și emoțional. Ce s-ar întâmpla cu Nate dacă Dominika ar fi într-o zi descoperită de ruși? – și aceasta e doar una din întrebările ce se tot repetă în carte și de care agentul CIA nu ține cont.

Ce mi-a plăcut la Palace of Treason?

  • Personajele bine-conturate adesea cu multe detalii din trecutul acestora
  • Descrierile locațiilor în care se desfășoară acțiunea
  • Evoluția relației dintre Nate și Dominika
  • Gable e în continuare un personaj cu niște replici absolut savuroase, iar în acest volum își ia parcă mai in serios și rolul de bratok (frate mai mare) al Dominikăi
  • Acțiunea ce te ține în priză la fiecare rând
  • Rețetele de la finalul fiecărui capitol (tot cred că sunt vreun cod, ceva…).

În loc de încheiere nu pot spune decât că abia aștept să citesc și ultimul volum al trilogiei Red Sparrow – Vrabia roșie. Până acum n-am găsit ceva să nu-mi placă la această serie, practic are de toate: acțiune, personaje excepționale, situații amuzante, un mic strop de mitologie, o poveste de iubire ieșită un pic din tipare, scriitură inteligentă.

17 gânduri despre “Palace of Treason (Vrabia Roșie vol. 2)

  1. Îmi plac enorm acest gen de carti, care descriu modul de viata din subteranele secrete ale agentiilor de spionaj, care utilizeaza cele mai periculoase, atragatoare, tentante, cuceritoare si sublime arme mortale, atemporale, existente pe Terra înca de la facerea primului om rational- sentimental numit „Adam” care desi se considera dintotdeauna un „macho”, a fost, este si va fi mereu manipulat de „Eva” aceasta arma superputernica, atemporala, mortala, imprevizibila, mortala, vitala, paradoxala… 🙂
    O zi superba, Suflet drag !

  2. Pingback: Vrabia Roșie (Red Sparrow) – Illusion's Street

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.