Coperte

Fotografie de Pixabay pe Pexels.com

Lunea asta vorbim despre coperte… sau coperți, cum vreți căci domnul DOOM 2 le consideră pe ambele acceptabile. De ce vorbim despre ele? Păi de ce n-am vorbi? Sigur, e vorba aia englezească pe care unii (care se cred ași într-ale tradusului) au preluat-o mot-a-mot – nu judeca o carte după copertă. Bine, nu contează cum a fost tradusă (de fapt, în cazul zicalelor/proverbelor trebuie folosită adaptarea), ceva adevăr e aici – nu coperta dă valoarea reală a unei cărți, ci conținutul și totuși…

O copertă frumoasă face o carte mult mai atractivă. Dacă ai intra într-o librărie fără a căuta ceva anume, ce carte îți captează mai repede atenția? Una cu o copertă interesantă, în cele mai multe cazuri. Frumosul ne atrage. În ultimii ani copertele au devenit tot mai interesante, mai elaborate (uneori), iar feed-urile noastre de pe rețelele sociale sunt luate cu asalt de acestea însoțite (cel mai adesea) de #bookstagram sau alte hashtaguri similare.

În fine, lăsam vorbăria deoparte! Aveți vreo copertă preferată? Eu nu m-aș putea decide, sincer vă spun! Totuși, am ales vreo câteva pentru a le împărtăși cu voi – și așa mă achit și de o leapșă pe care am primit-o pe Facebook, dar la care nu prea am avut timp să răspund (cred că știți la care mă refer: cea cu șapte zile, șapte coperte). Iată ce am ales:

The Silk Roads. A New History of the World de Peter Frankopan.

O mini-recenzie veți găsi aici.

Acolo unde femeile sunt regi de Christie Watson.

Recenzia aici.

The Forty Rules of Love de Elif Shafak (ediția în limba engleză).

Am povestit despre carte aici.

Cel care mă așteaptă de Parinoush Saniee

Despre carte am scris aici.

Șarpele din Essex de Sarah Perry.

Despre carte aici.

Parfumul de Patrick Suskind

Am citit cartea cu mult timp în urmă, pe când nu aveam blog, dar am în plan s-o recitesc și atunci cu siguranță voi scrie despre ea și aici.

Ce a lăsat în urma ei de Ellen Marie Wiseman

Cea mai nouă intrare pe lista mea de lectură.

22 de gânduri despre “Coperte

 1. Tare frumoase aceste coperti/e. 😀 Mie imi place mult cea de la „Cina cu Picasso”, cartea pe care o stii bine fiindca am castigat-o la tine la concurs. Mai am, bineinteles, si altele preferate. Sunt foarte multe carti cu coperta frumoasa.

 2. Degeaba zic că nu, că proverb, că… nu merge. Tot tind să mă uit la copertă. Uite acum, dacă nu aş avea habar despre niciuna dintre cărţile puse de tine, aş alege numai după copertă „acolo unde femeile sunt regi” şi „ce a lăsat în urma ei”. Şi nu cred că aş greşi 😉

  1. Daaa, coperta e până la urmă partea cea mai vizibilă (deși uneori afară-i vopsit gardul, și-nauntru leopardul). Acolo unde femeile sunt regi e o carte superbă, cea mai bună carte pe care am citit-o anul trecut 🙂 „Ce a lăsat în urma ei m-a fermecat în urma unei recenzii citite și am trecut-o pe lista de citit însemnând în dreptul ei „urgent”

 3. Copertile cartilor contemporane, sunt asemeni vesmintelor umane. Cartile doar rasfoindu-le, citindu-le, le vei descoperi cu-adevarat, iar pe om, doar dezbracându-l de vesminte la propriu, sufleteste si la figurat. 🙂 )))
  O saptamâna cu coperti cât mai stralucitoare, caldura si lumina de la Soare, draga Diana !

     1. Iosif

      Tot ce a creat El a fost frumos, însa adeseori noi, capodopera creatiei Lui, stricam aspectul frumusetii desavârsite a creatiei, inconstient si iresponsabil.
      Noapte magica, Suflet minunat !

 4. Oana - Crâmpeie de suflet

  Ce de minunății aici! ❤ Eu recunosc, de multe ori aleg o carte după copertă. Degeaba are o descriere super bombastică, dacă nu îmi place coperta, arareori o cumpăr. Bine, doar să îmi placă mult prea tare autorul, dar pentru cineva pe care nu-l cunosc, nu prea fac concesii… Plăceri vinovate, ce să-i faci…

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.