SuperMom

Fotografie de Daria Shevtsova pe Pexels.com

Vineri vă scriam despre ce admir eu cel mai mult la mama mea lansându-vă și vouă această provocare. Ei bine, astăzi e timpul să contabilizez răspunsurile voastre 🙂

Anasylvi
Ceea ce admir poate cel mai mult la mama este faptul că ea, pe măsura ce au trecut decadele, mai degrabă a întinerit decât a îmbătrânit, a devenit tot mai moderna, și-a deschis mintea, nu s-a dat în lături să afle ceva nou.

Mona
O admir pe mama pentru că mi-a arătat cât de firesc este să iubești și să te bucuri de iubire. Nu este un supraom, dar cu toate acestea a reușit să sădească iubire și blândețe peste tot în jurul ei. Da, nu este un supra om, dar e supereroul meu!

gandurideoclipa
Mama? E o forță. Capo del tutti capi, cum spune fiul meu. Ne-a crescut frumos, luptându-se cu dinții pentru ca noi sa avem tot ce ne-am dorit, sa nu știm ce vremuri tulburi erau pe atunci în jurul nostru. Ne-a învățat sa fim, înainte de toate, oameni. Pe noi și pe copiii noștri, fără sa aștepte nimic de la noi. Încă ne învață, chiar dacă am depășit de mult jumătate de secol. Un singur lucru ne cere: sa o sunam din când in când sa nu i se facă prea dor de noi.
Mama? E… MAMA . Atât.

Roxana Trandafir
Pe mama am pierdut-o când aveam 14 ani, dar cel mai important dar de la ea mi-a rămas un principiu: acela de-a spune tot ce ma doare într-o manieră frumoasă. Mama m-a învățat să am curaj, să spun mulțumesc pentru tot ce mi se întâmple și să fac totul cu propriile forțe.
Îmi pare rău ca nu e azi aici să vadă cum m-a călăuzit.

Iosif
Mama mea, acum, este eroina mea, a fraților și surorilor mele, răspândiți din România până în America, via Franța, și îi mulțumesc lui Dumnezeu ca avem posibilitatea prin intermediul ‘netului sa ne vedem și sa comunicam aproape zilnic cu ea, și între noi unii cu alții, chiar dacă fizic ne aflam la mii de km. distanță.
O admir pentru capacitatea ei intuitivă și ințelepciunea cu care a reușit să-și crească și educe cei 9 copii, înciuda faptului că (mai cu seamă noi, cei 5 băieți) aveam fiecare temperamente și personalități extrem de diferite (în special eu, oaia neagra a familiei) care i-am provocat multe neplăceri și necazuri, la 15 ani plecând de acasă revoltat din MM în BV, doar după un anunț din ziarul Scânteia, fără sa-mi imaginez ce ma aștepta.
Vorbesc acum cu ea aprox. o ora pe zi pe skype, și ne bucuram împreuna de viața minunată, mulțumind Tatălui pentru clipele de părtășie, chiar dacă fizic ea nu e ca în adolescență, luciditatea mintii o întinerește, iar eu o vad cu ochii inimii mereu mai tânără și frumoasă.

Poteci de dor
Mama e lumina mea, e cea care zi de zi mă face să râd cu lacrimi la telefon, e cea care mă emoţionează cu fiecare mesaj pe care mi-l trimite, e sufletul meu.
De ce o admir? E mai tânără decât mine. Prin felul în care e, prin felul în care vede viaţa, o trăieşte, prin felul în care se îmbracă, prin tot. Mi-a transmis felul ăsta jucăuş al ei, dar mai am de învăţat. E o forţă. Dacă ai nevoie de o bucată din lună, sun-o, până seara o vei avea. E sensibilă şi talentată, e… mama.

Dana de La capatul curcubeului
Da, iubirea de mamă e unică. Nicio clipă nu ți se pare prea grea, nimic un sacrificiu, orice faci este din suflet pentru puiul tău… 

1lauralaly
O admir pe mama pentru puterea ei de a lupta ca eu să fiu aici, așa.
Ea m-a încurajat când eu mai cădeam. Chiar dacă și ea era îngrijorată sau obosită nu o arăta. Îi spun de multe ori că e motorașul meu.
Empatia, credința tot ea mi le-a insuflat.
Știe să îmi pună un zâmbet pe chip, atunci când îmi e greu.

Mai e vreo îndoială că mamele sunt niște super-ființe după toate aceste lucruri împărtășite? Eu nu cred!

10 gânduri despre “SuperMom

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.