WOULD YOU RATHER (MAI DEGRABĂ)… BOOK TAG

Fotografie de Element5 Digital pe Pexels.com

Am văzut tag-ul ăsta superb la Ana și mi l-am trecut în agendă pentru a-l face într-un cândva nedefinit, ipotetic. Apoi l-am găsit și pe blogul Oanei și-am zic că-i clar un semn și nu trebuie să mai amân prea mult. Așa că trec imediat la tastatură, adică la treabă 🙂

(Mai degrabă) ai citi numai autori bărbați sau numai autori femei?

Nu fac discriminări în lectură. Talentul scriitoricesc nu e o caracteristică înscrisă în catenele de ADN specifice unui gen anume. Și dacă-ar fi să aleg să citesc numai autori femei sau numai autori bărbați – chiar nu aș putea. E o alegere imposibilă, cum să mă privez de atâtea lecturi de calitate?

(Mai degrabă) cumperi de la Barnes&Noble sau de pe Amazon?

Dacă Barnes&Noble mi-ar fi la îndemână, m-aș pierde acolo zilnic! Așa că aici merg pe Amazon – prin ale cărui ape navighez destul de des după ebook-uri.

(Mai degrabă) toate cărțile să fie ecranizate drept filme sau seriale de televiziune?

Nu cred că ar mai avea farmec dacă absolut toate cărțile ar fi ecranizate. Evident, mulți ar renunța la lectură în favoarea variantei mult mai facile de a viziona un film/serial. Totuși, și spun asta raportat strict la gusturile mele, când vine vorba de ecranizări ale unei cărți prefer serialele: oricum nu poți cuprinde chiar tot, dar în varianta aceasta ciopârțești parcă mai puțin din carte.

(Mai degrabă) ai citi 5 pagini pe zi sau 5 cărți pe săptămână?

5 pagini pe zi! Nu sunt adepta cititului sportiv, așa cum am mai zis. Calitate, nu cantitate!

(Mai degrabă) ai deveni autor sau critic profesionist?

Autor. E lesne de înțeles 🙂 Dar mai încolo…

(Mai degrabă) ai citi doar primele 20 de cărți favorite din nou și din nou sau doar cărți noi?

Sunt cărți pe care le-aș reciti la infinit, dar am nevoie și de cărți noi, descoperiri, idei noi, stiluri noi… Până la urmă tot aș simți nevoia de a ieși din tipare dacă aș tot reciti cărțile preferate…

(Mai degrabă) ai fi bibliotecar sau librar?

Bibliotecar – mi s-a ajuns cât am lucrat cu banii 🙂 În plus, e mai liniște la bibliotecă 🙂

(Mai degrabă) ai citi doar genul favorit sau numai cărți din alte genuri?

Nu am un gen preferat, îmi place să descopăr noi lumi, noi stiluri, noi idei și, evident, noi genuri 🙂

(Mai degrabă) ai citi doar carte fizică sau doar e-book?

În ultima vreme am citit mai mult cărți în format electronic: sunt mai ușor de transportat și-n plus așa am acces la multe cărți ce la noi încă nu au apărut. Însă nimic nu se poate compara cu momentul în care ai o carte fizică în mână. O să merg pe ambele variante și aici!

Voi ce ați alege? Aștept răspunsurile voastre fie mai jos, în comentarii, fie pe blogurile voastre dacă doriți să preluați această leapșă interesantă!

11 gânduri despre “WOULD YOU RATHER (MAI DEGRABĂ)… BOOK TAG

  1. Oana - Crâmpeie de suflet

    Faine răspunsuri! 💙 Să știi că di eu am renunțat la cititul sportiv, l-am practicat destul în facultate, acum, e doar pentru delectare…

  2. Frumos!
    Citesc (aproape) orice, nu as putea spune ca am un gen preferat, sunt carti pe care le-as reciti iar si iar, asa cum sunt carti la care nu ma pot intoarce, nu neaparat pentru ca nu mi-au placut(se intampla si asta) ci pentru ca nu veau sa simt iarasi gustul amar pe care mi l-a lasat lectura lor.
    Prefer sa fiu bibliotecar, dar am intalnit candva un librar care m-a purtat printre carti cu atata pasiune, incat am plecat de acolo cu bratul plin si nu am regretat nici macar o singura pagina citita si nu, nu ma pot deprinde cu cartile electronice, desi am incercat. Imi place prea mult sa simt paginile fosnind intre degete 🙂
    Cat despre ce as vrea sa fiu, e lesne de inteles ca autor, daca nu ar fi un vis mult prea greu de dus, asa ca ma limitez la a fi un cititor care se joaca din cand in cand cu cuvintele.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.