Amintiri blogosferice 8: Dimineți

sursa foto: Pinterest

În cadrul periplului meu printre poveștile mele mai vechi, poposesc astăzi pe ramificarea străduței blogosferice pe care-am numit-o Dimineți. Aceia dintre voi care trec de ceva timp pe-aici își amintesc, cu siguranță. de această poveste – cea mai îndrăzneață de pe blog. De fapt, cum că nu fie îndrăzneață când muze pentru ea mi-au stat două scriitoare aparte: Colette și Françoise Sagan – ambele renumite pentru exuberanță și spirit rebel.

Povestea pe scurt sau Ce ar scrie pe coperta IV dacă ar fi o carte

Martha DuCroix o scriitoare prolifică se plictisește de viața ei provincială și monotonă așa că hotărăște să se întoarcă la Parisul ei mult iubit și la nopțile-i boeme și desfrânate. Însă, odată ajunsă acolo se vede prinsă în investigația unei dispariții.

Eu pe vremea aceea

Aveam mult timp liber, prea mult… chiar și la muncă. Lucram la un hotel, iar tura de 24 de ore era un chin. Îmi scriam articolele noaptea, când nu trecea nici umbră pe-acolo… Ah, ce vremuri! Și mai cred că pe vremea aceea era o modă a articolelor… hot, iar eu încercam să mă aliniez trendului (asta până mi-am dat seama că nu mă definea de nicio o culoare stilul, deși cică mă pricepeam – sau asta reieșea din comentarii).

Părerea mea recitind povestea

Sigur am scris eu asta? E bună, prea bună pe-alocuri. Sigur e a mea?

Opinie generală

Nu c-aș vrea să mă laud, dar chiar merită citită 🙂

4 gânduri despre &8222;Amintiri blogosferice 8: Dimineți&8221;

 1. I0′, am parcurs aseara „Diminetile” scrierilor tale trecute, si pot sa afirm si confirm, ca m-a fascinat si captat efectiv, profunzimea sentimentala deosebita a naratorului constatând o mare diferenta între modul si stilul actual, care, dpmdv. este mai lipsit de implicare sufleteasca, mai rece, si artificial, lipsit de caldura implicarii pasionale sufletesti. Parca autorul ar fi suferit pe parcurs modificari ale perceptiei, sau poate totul tine de spatiul, starea sufleteasca si conjunctura în care au loc si se desfasoara actiunile, influentând perceptia autorului.
  Zic si io ! No offence ! 🙂
  O zi binecuvântata cu soare si pace în Suflet, draga Diana !

  1. Mulțumesc pentru părerea sinceră Iosif. Eu cred că scriitorul se mulează pe personajele ce le creează. Ești, totuși, prima persoană care îmi spune că sunt superficială și nu înțeleg de ce. Dacă te referi la ultimele articole, nu știu dacă ai observat dar particip la o competiție de blogging, iar articolele trebuie să se încadreze în anumite cerințe și fac tot posibilul să adaptez asta stilului pe care îl am, mi-ar fi plăcut să am susținerea ta, dar asta e – nu vă pot mulțumi pe toți. O zi bună în continuare!

 2. Era doar o simpla remarca a unui nimeni lipsit de cultura si agramat, draga mea, si exact la aceste articole m-am raportat, în comentariul precedent, iar faptul ca eu as fi sau nu multumit de acestea, nu cred ca este relevant, nici nu are legatura cu sustinerea mea, pe care oricum o ai, si-ti doresc sincer, sa câstigi chiar locul întâi la superblog, însa acest lucru nu tine de dorinta mea, cu certitudine.
  M-am comportat ca un adevarat nesimtit, pierzând din vedere sensibilitatea-ti caracteristica zodiei.
  J’èspere que vous me pardonnerez.

  1. Nu e vorba de sensibilitate, oricine care chiar pune suflet ar reacționa așa. Oricum nu văd cu ce sunt superficiale acele articole – pentru că au niște link-uri? Sunt niște povești ca toate celelalte de pe blog, ba chiar am experimentat și câteva stiluri noi, iar unele sunt extrem de personale. În fine.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.