Acum aproape un an eu și A. am devenit proprietari cu acte-n regulă. Asta se întâmpla după un lung șir de plimbat din bancă-n bancă, calcule, discuții interminabile despre unde-i mai bine și ROBOR, acte, legalizări… Nu voi intra în detalii căci aș risca să vă plictisesc și oricum cred că deja știți că hârțogăraia e un soi de iederă ce s-a încolăcit bine în jurul instituțiilor românești.
Apartamentul l-am găsit destul de ușor – practic a fost ceva de genul „punct ochit, punct lovit” sau „te-am văzut, mi-ai plăcut” (alegeți voi varianta care vă place). Cred că suntem printre puținii norocoși care au rămas fix la primul apartament pe care l-au văzut atunci își căutau o casă care să fie mai mult de atât, să fie un ACASĂ (scris cu litere de tipar mari de doi metri – cum ziceam eu în copilărie când voiam să accentuez ceva).
Practic, totul a fost perfect aici: amplasarea, compartimentarea, pereții de un verde cald, tapetul interesant din sufragerie… până și mobila – căci am luat apartamentul mobilat, gata pentru a ne muta în el. Nu ne-am stresat deloc, nici masă sau scaune în plus n-am luat. Am cumpărat doar mici lucruri indispensabile gen tacâmuri.
Aceia dintre voi care au trecut prin asta își pot imagina dimensiunea fericirii de a avea o casă a ta, de a fi stăpân pe propria ta viață și locuință (în ciuda cheltuielilor aferente). Pentru aceia care nu știu, ei bine, imaginați-vă că ați câștigat premiul cel mare la Loto apoi multiplicați cu 10 sau că ați urcat pe acoperișul celui mai înalt zgârie-nori din New York și de acolo tot restul lumii pare infim.
Ne-am ocupat, cu mare grijă, să ne personalizăm locșorul nostru: niște draperii albe și grele din brocart; mici decorațiuni luate fie din vacanțele noastre, fie din diverse magazine de profil; niște tablouri cumpărate dintr-un atelier de pictură din Nessebar; o orhidee mov… Și, evident, am umplut căsuța noastră cu mult pozitivism, multe speranțe, multe zâmbete.
Pe scurt, am transformat locșorul acesta într-unul care să vorbească despre noi și lucrurile ce ne plac. Însă ar mai fi lucruri de făcut și poate acum, că tot se apropie aniversarea de un an poate că unele dintre ele ar trebui și implementate! Ar fi ca un cadou de la noi pentru căsuța noastră.
A. sigur își dorește niște gadget-uri, mai ale că tot timpul apar tot felul de chestii inedite, dar eu îmi doresc niște modificări ceva mai vizibile. Sigur, n-avem banii necesari pentru a schimba tot mobilierul sau a schimba zugrăveala (nici nu vreau asta, verdele e culoarea mea preferată). Însă tot timpul e loc de mici modificări ce, evident, nu ard la buzunar: o decorațiune nouă, flori, niște scaune interesante, o masă nouă, etc…
OK, o să mă opresc doar la mese și scaune pentru azi căci planurile mele sunt legate fix de acestea. La ce mă gândesc mai exact?

1.Locșorul de citit
Îmi doresc un astfel de loc pe unul dintre balcoane încă de când am văzut apartamentul pentru prima dată. Un raft simplu (dar interesant) pentru cărți, un covoraș pufos, neapărat o măsuță de cafea (căci ce e lectura fără ceva cald și îmbietor) și – piesa centrală – un scaun de living comod.
Cred că acesta este visul oricărui cititor pasionat! Un locșor comod care să te facă să uiți de realitate și să te cufunzi în lectură (un soi de poartă către Narnia, dar sub forma unui scaun comod – nu a unui șifonier antichizat). Frumos, nu-i așa? Și, evident, n-ar fi doar un locșor doar de lectură, ci și unul de scris! Ideile bune vin mult mai ușor când ești într-un loc care te inspiră! Deci poate n-ar mai trebui să mă gândesc la el ca la „locșorul de citit”, ci să mă gândesc la „locșorul Dianei”. Hai că sună bine, nu?
Mă și văd stând turcește pe-un scaun cam ca cel din imagine c-o carte bună în mână sau cu laptopul lucrând la vreun articol și, alături, o cafea din care încă se mai înalță lasciv aburi.

2.Un set de masă cu scaune pentru metamorfozarea bucătăriei
Pe lângă scris și citit, mai am o pasiune – gătitul. Asta cred că-i o trăsătură de familie, bunicii din partea mamei fiind amândoi bucătari. Prin urmare, petrec destul de mult timp în bucătărie gătind diverse, uneori chiar improvizând rețete. Îmi place bucătăria mea – e micuță, cochetă, bine-utilată, luminoasă și umbroasă în același timp. Ți-e mai mare dragul să stai în ea!
Însă mereu e loc de mai bine așa că aș vrea s-o personalizez un pic mai mult decât am făcut-o deja. M-am gândit pentru început la un set de masă cu scaune în culori deschise. Cum cred că un astfel de set îmi va transforma bucătăria? Simplu: pentru un copil care a crescut într-o familie cu o cultură a mâncării destul de dezvoltată, masa a fost întotdeauna mai mult decât un obiect. În jurul ei ne strângeam cu toții la finalul zilei, ne împărtășeam întâmplările, râdeam. Practic – masa era un soi de liant al familiei și acum sunt ferm convinsă că ne trebuie una doar a noastră, care să știe doar poveștile noastre!
Acestea ar fi planurile mele mici, dar cu impact mare pentru a marca cum se cuvine un an în căsuța noastră. Sigur, poate-aș mai lua și câte ceva decorațiuni… însă la capitolul aceasta prefer să aștept totuși până la următoarea vacanță.
Sunt curioasă acum: voi ce planuri mici, dar cu efecte mari aveți pentru căsuțele voastre?

Sursa foto 1, 2, 3, 4 – arhiva personală
Sursa foto 5 – instagram @somproduct
Sursa foto 6,7 – superblog.eu
P.S.
Acesta a fost cel de-al 9-lea articol din cadrul Spring SuperBlog. Proba este sponsorizată de Somproduct – un site plin de lucruri faine (musai să-l vizitați… și vă recomand și instagramul lor plin de inspirație 🙂 )
Îmi place bucătăria albă, se poate alătura oricărei alte culori
Să-ți fie bine si sa fi fericită, în casa ta frumoasă!
Mulțumesc frumos 🙂 Da, albul îți permite apoi să te joci cu orice culoare 🙂 în mai toate camerele predomină verdele și bej-ul, dar bucătăria mi-e albă cu pete de culoare 😁
Cu drag. Da,verde si bej super combinație.
A fost dragoste la prima vedere 🙂
😀
🙂
Foarte frumos mobilier!
Întra-adevăr 🙂
Colțişorul de citit mi se pare un loc de suflet! Un scaun comod, un fotoliu pus acolo, lângă frumoasa bibliotecă, pentru a fi alături de toate cărțile dragi inimii, mi se pare cea mai bună idee.
De aceea mi-l doresc și eu mult de tot 🙂 îl tot bat pe A. la cap cu asta 🙂
Noi ne facem casuta si ma gandesc de pe acum ca la capitolul finisaje interioare voi avea o mare contributie. Vreau nuante deschide, care sa dea luminozitate, dar imi doresc si contraste. Toate trebuie sa se impleteasca frumos.
Da, trebuie să fie armonie în tot 🙂 iar nuanțele deschise mi se par și mie cele mai potrivite 🙂
Sa-ti fie casuta loc de liniste, relaxare, bucurie, pace si fericire, alaturi de cei apropiati si dragi Sufletului tau frumos.
O duminica magnifica, draga Diana !
Mulțumesc, Iosif! Numai gânduri bune pentru tine și cei dragi ție! O duminică superbă 🙂
Felicitari pentru casuta, si la noi locul de citit este esential. Succes in competita Superblog!
Mulțumesc! Succes și ție 🙂 Cât despre locul de citit, abia îl aștept 🙂
Tare frumoasa și de impact schimbarea in căsuța ta 🙂
Daaa, abia aștept să o pun în practică!
Imi place ce ai ales si cum ai gandit micile schimbari esentiale din viata ta. Succes!
Mulțumesc 🙂
Ce îmi plac căsuțele cu locuri special destinate cititului 😊 foarte frumos mobilierul.
Sunt tare faine, da 🙂 la fel și mobilierul 🙂
Imi place cum ai planuit amenajarea casei, o sa-ti fur niste idei.
Mulțumesc! Mă bucur că te-am inspirat 🙂
Eu nu am un loc al meu unde sa scriu sau sa citesc. Citesc cand culc copii la pranz sau seara, citesc la toaleta cand sunt singura acasa, citesc in autobuz cand merg in oras. De scris o fac la birou, sau daca imi iau un cipbord… oriunde.
Si ca un fapt divers, eu chiar scriu ctand turceste pe scaun.
Așa fac și eu acum, scriu și citesc oriunde 🙂 doar că vreau un astfel de loc de mult, de când am văzut niște poze pe Pinterest, apoi când am văzut și ce balcoane am mi-am zis că musai trebuie să-mi fac așa ceva 🙂
M-am îndrăgostit de colţişorul de citit!
Multe, multe bucurii să aveţi în căsuţa voastră!
E adorabil, nu? Abia aștept să am unul! Mulțumesc, Potecuță!
Locul de citit e preferatul meu. Ti-a iesit. Incantata de vizita.
Mulțumesc 🙂 mai am un pic de lucru la el, dar curând va fi cum vreau😁
Toate lucrurile din căsuța voastră sunt drăguțe, dar colțișorul pentru citit este fix pentru sufletul tău.. .. 😉Va doresc sa fiți fericiți mulți ani în căsuța voastră!
Mulțumim, Mirela 🙂 Cum mă știi tu pe mine 🙂
Great, Diana!
You said everything with „căutau o casă care să fie mai mult de atât, să fie un ACASĂ”. 💌
Mulțumesc, Cătă🤗🤗🤗
Abia astept un articol dedicat coltisorului pentru citit 😊 neaparat cu poze 😉
Mulțumesc, Edy 🤗🤗🤗
Raftul ăla pentru cărți din locșorul de citit e chiar genial…chiar te motivează la citit ))
Daaa 🙂
Pingback: Gânduri despre mine și despre scris – Illusion's Street