Despre temeri mai puțin obișnuite

Fotografie de Rene Asmussen pe Pexels.com

Cu ocazia ultimului articol scris pentru Spring SuperBlog 2019 v-am provocat să-mi împărtășiți fricile voastre mai puțin obișnuite. A mea, după cum unii știau deja, iar alții au aflat atunci este mersul pe bicicletă. Chestia asta mi se trage încă de la prima tentativă de a merge pe o bicicletă… Tentativă soldată cu o aterizare în șanț. Tocmai de aceea provocarea de a îmblânzi mașinăria cu două roți mi s-a părut perfectă pentru a răspunde provocării lansate de Pizza Dodo.

Dar să nu mai vorbim despre mine. E timpul să recapitulăm răspunsurile voastre. La final, cea mai neobișnuită frică va primi un premiu (pentru a vă mai ține puțin în suspans tot atunci o să vă dezvălui în ce anume constă).

Temerile voastre

Am adunat aici toate comentariile și fragmentele ce conțineau temeri / provocări asumate. Pentru a vă insufla puțină pozitivitate o să le încadrez în culori pastelate. (Sper că funcționează 😀 ).

Madi


Mie mi-e teamă să văd cuțite cu vârful în sus .

Oana


Teama mea e de singurătate. E prea personala, dar asta e.

Dana


De fapt am reuşit să îmi mențin echilibrul pe o străduță, dar mai departe nu m-am aventurat. E ceva ce ar trebui să mai exersez ptr că şi mie îmi este teamă. La fel ca şi tine, eram singurul copil care nu ştia să mearga pe bicicletă. Dar şi pe role. Ar trebui să îmi ofer aceste două provocări: să învăț să „mă dau” cu bicicleta şi rolele”. Dar pe lângă acestea, să îți răspund la întrebare. Mi-este foarte teamă de întuneric. M-am provocat de multe ori să depăşesc frica, dar m-am pricopsit cu atacuri de panică. Astfel că rămân la provocările cu bicicleta şi rolele. 

Mirela


Singurul pariu cu mine care e inca in derulare… l-am facut pe la 5 ani. Cand am hotarat ca voi trai 200 de data aceasta. Cu accent pe „data aceasta” :-)))) Te asigur ca sunt pe drumul cel bun.

Ana


Nici eu nu sunt cu bicicleta si chestii asemenea. Antitalent total.

Almona


La mine nu e teamă, ci de-a dreptul fobie. Nu suport să-mi intre apă în nas. Înot ca o rață, iubesc marea, atâta timp cât nasul meu e în vânt. Fac atac de panică și dacă îmi intră apă în nas la duș.

Iosif


Cât despre frica, niciodata nu mi-a fost mai frica de ceva decât de mine însumi si de efectele imprevizibile care mi-ar marca si schimba traiectoria existentei deviindu-ma de la Calea, Adevarul si Viata vesnica, în aceasta dimensiune a relativismului si surprizelor nelimitate, 3D, cauzate de deciziile luate la un moment dat, în calatoria atemporala ca fiinta rational-sentimentala vie. 

Oana R.


Provocarea cea mai mare pe care mi-am dat-o in prezent este sa ma apuc odata de scris cartea la care ma tot gandesc de cativa ani. Dar oare trebuie sa visez asta mai intai ca mai apoi sa si trec la treaba? Uuuuf!

Ioana (Mari și mici)


…ma tem ca ma tem prea mult, imi fac un milion de griji, provocarea este sa mai scap din ele.


Dream big little girl


cea mai mare frica a mea este cea de inaltime… 

Mona


Eu paralizez cand vad gaste. Incerc sa mi le imaginez ca sunt doar un biet „Uncle Waldo” din Pisicile aristrocrate, dar jur ca atunci cand le vad cu ssss venind spre mine singurul gand imi e: te pun pe varza! Sau pe pizza de azi inainte 

Irina Georgiana


Frica mea cea mai mare este sa ma descopar pe mine. Sa aflu cu adevarat cine sunt, ce vreau si pe cine vreau cu adevarat in viata mea…..

Catalina


Mie imi e maxim de frica sa inot. Nu imi e frica de apa, merg pana la gat in ea, dar ma panichez maxim daca e vorba de inotat si ma duc la fund ca bolovanul. Asta cred ca ar fi cea mai mare provocare, sa trec de teama asta.

Constantin


Mie îmi este frică de înălțime, mai ales de abisuri. În avion nu am probleme… Includ aici și înălțimile la care ajungi în viață (de ajuns nu e problemă), dar cu cât ajungi în zone mai înalte cu atât e mai greu sa te menții.

Jurizarea

Nu mi-a fost deloc ușor să aleg. Am citit de trei ori comentariile voastre apoi le-am clasat în funcție de cât de neobișnuită mi s-a părut frica (dacă am mai auzit de ea până acum sau nu). Iată ce a ieșit:

Frici de care am mai auzit (măcar parțial)Oana, Dana, Ana, Almona,
Dream big little girl, Cătălina, Constantin
Așa-și-așa (nici total necunoscute, nici celebre)Madi, Mirela, Iosif, Oana R., Mona, Irina Georgiana,
Cea mai cea maiIoana

Menționez că este, totuși, o alegere pur subiectivă. Filtrul prin care am trecut comentariile voastre este unul pur personal. Mi-ar fi plăcut să vă premiez pe toți, însă în cele din urmă am ales comentariul Ioanei pentru că frica de frică și de griji mi se pare cea mai mare și mai înspăimântătoare.

Premiul

Premiul este următorul: o carte în valoare de maxim 40 de lei de pe Libris.ro la alegerea câștigătoarei + un cadou surpriză pe care-l voi alege tot de-acolo în momentul în care voi plasa comanda pentru carte.

O rog pe Ioana să mă contacteze pe Facebook-ul blogului pentru a discuta detaliile.

Disclamer

Concursul nu este în niciun fel afiliat Pizza Dodo sau Libris.ro. Premiul este suportat în întregime de către mine.

6 gânduri despre &8222;Despre temeri mai puțin obișnuite&8221;

  1. Felicitari, am castigat si eu la un astfel de concurs ad-hoc al Dianei in trecut! Sincer, comentariul meu a fost cam aiurea, nici nu stiu daca am realizat ca despre frici era vorba, eu doar am vrut sa intaresc faptul ca sunt antitalent la bicicleta. Lucru stiut! 😀

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.