Crearea De-ale Dianei? – Campania de susținere a bloggerilor Thecon este răspunsul

blog
sursa foto: pixabay.com

Luni am lansat un proiect la care mă gândeam de ceva timp, un blog un pic diferit de acesta. A fost o mare bucurie pentru mine să văd că mulți dintre cititorii fideli ce poposesc pe străduță au apreciat noua mea căsuță virtuală. Mulți m-au întrebat cum am făcut acest lucru, așa că m-am gândit că ar fi mai bine să vă povestesc pe îndelete povestea creării blogului De-ale Dianei.

O să fiu sinceră cu voi de la început și o să vă spun că am avut un ajutor de nădejde în persoana lui Lucian de la Thecon. Doar nu era să fac eu totul? Nici nu mă pricep. Sigur, mai știu o șmecherie sau două legată de SEO, plug-ins și altele de pe vremea când colaboram cu alte site-uri, dar nici să mă apuc eu să fac un blog de la 0. Dar să începem cu începutul…

O idee, un zvâc și-un pic de documentare

Așa cum v-am povestit, voiam de ceva timp să-mi iau un domeniu. Am jonglat o vreme cu ideea mutării acestui blog. SuperBlog-ul de primăvara aceasta mi-a accentuat parcă și mai mult dorința de evoluție. Așa că am început să mă interesez care ar fi cea mai ușoară și mai convenabilă variantă pentru mine.

Inițial îmi surâdea achiziționarea unui plan direct de la WordPress. Însă am realizat că singurul plan care-mi permitea instalarea de module (plug-ins) era destul de scump și nu știu dacă se merita să dau banii pe un alt plan din moment ce nu-mi ofereau opțiunea de a instala măcar o „unealtă” de SEO. În plus, făcând calculele am realizat că și planurile mai ieftine erau destul de scumpe.

M-am interesat apoi pe la bloggerii pe care-i urmăresc, am comparat oferte și așa am ajuns la cei de la Sitebunker. Pachetul lor de hosting WordPress SSD Start m-a cucerit atât prin ceea ce oferea (certificat SSL, antivirus, backup zilnic, Litespeed WordPress Cache, etc.) și prin preț – doar trei euro pe lună. A fost destul de ușor să-mi achiziționez găzduirea și domeniul doar completând formularele de pe site. (Unde mai pui că am și comunicat cu ei prin e-mail până să fac acest lucru și mi s-au părut extrem de comunicativi?).

Bun, documentarea și shopping-ul online după hosting a fost floare la ureche. Dar ce era să fac în continuare? În CPanel am intrat și-am ieșit la fel de repede, riscam să mă pierd pe-acolo. Noroc să știam de ceva vreme de campania de susținere a bloggerilor de la Thecon! De fapt, știam de la început că voi colabora cu ei – văzusem ce lucruri frumoase au făcut prin alte colțișoare blogosferice.

the con - campania de sustinere a bloggerilor
sursa foto: thecon.ro

Campania de susținere a bloggerilor – experiența mea

E foarte ușor să te înscrii în campania de susținere a bloggerilor. Trebuie doar să completezi un formular și în scurt timp vei fi contactat de cineva din echipa Thecon. Simplu, nu?

Și-apoi ce? Odată intrat în această campanie, blogul tău va fi supus unor tratamente mai ceva ca la salon. Echipa Thecon se va ocupa de tot ce înseamnă dezvoltarea blogului și- ți vor da sfaturi. Ce oferă ei mai exact? Servicii de design grafic, web development și optimizare SEO . În schimb, nu pot aduce trafic instant și nu fac backlinks. Asta-i treaba ta de blogger!

Cât costă toate acestea? Nimic. Tu doar trebuie să scrii un articol în care să povestești experiența ta. E o afacere destul de bună, nu-i așa?

Cum v-am spus mai sus, eu am avut plăcerea de a colabora cu Lucian. El m-a ajutat în principal cu instalarea WordPress-ului, cu crearea unui logo și cu alegerea și personalizarea temei (adică fix chestiile care v-au plăcut tare mult la blog). De asemenea, tot el m-a ajutat să configurez Google Analytics (chestie care nu am înțeles niciodată cum se face de la cap la coadă, practic mă pierd pe undeva pe la mijloc). Ah – și-am primit și câteva sfaturi destul de utile.

Per total, a fost o experiență plăcută iar rezultatul colaborării se vede cu ochiul liber cât e de frumos. Lucian și colegii lui sunt adevărați magicieni când vine de vorba de tot ce ține de partea tehnică de creare site. Așa că vă recomand să apelați la ei atunci când vreți să oferiți un „makeover” blogului vostru vreți un început nou!

24 de gânduri despre “Crearea De-ale Dianei? – Campania de susținere a bloggerilor Thecon este răspunsul

  1. delasexladragoste

    Cred ca sunt singurul specimen de blogger care nu a finalizat cu ei nimic. Indiferent ce adresa de mail am folosit am primit acelasi mail general, probabil un raspuns presetat de ei si atat. Dupa acel mail nu a mai urmat nimic.
    Daca pentru tine a avut rezultate ma bucur.

  2. Pingback: 3 luni de De-ale Dianei - De-ale Dianei

  3. Pingback: Tu cât timp dedici blogului tău? Cum te organizezi? - De-ale Dianei

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.