Ramona 11

RAMONA
Sursa foto: Pinterest

Înmoi pensula în albastru, culoarea cerului și-a ochilor lui Vlad. Simt cum gândurile-mi zburdă instant la… Ce-i de făcut atunci când realizezi că relația pe care o ai nu e tocmai ce ți-ai dorit? Când te simți sufocat de prezența celuilalt? Din păcate nu pot fi doar o muză, nu-mi plac piedestalurile, nu-mi place să fiu în centrul atenției – oricât de frumos ar fi. Poate că anii petrecuți în Malta, ruptă de cei dragi, m-au făcut mai… singuratică, mai individualistă.

Mă simțeam tare bine cu Vlad la început, apoi am început să mă simt de parcă își încolăcise mâinile în jurul gâtului meu și mă strângea. Poate la început au fost fiorii revederii combinați cu toate sentimentele reprimate. Și era frumos, sincer, să mă simt iubită… dar am realizat rapid că nu eram eu aia.

Eu voiam să am timpul meu pentru pictură, el voia să mă privească pictând. Lucru pe care nu-l pot accepta, nu pot crea cu public (ar fi de parcă aș aduce spectatori în pat). Am vrut să plec la New York singură. Erau doar patru zile. Vlad s-a prefăcut bolnav și și-a luat medical doar pentru că nu putea accepta ca eu să merg singură. Devenisem prizoniera lui, unde eram eu, era și el. Mai lipsea să intre cu mine la baie!

Poate că unii vor zice că-s ingrată. Dar dacă a fi într-o relație cu cineva înseamnă să-i fii prizonier, atunci prefer să fiu o băbuță singură cu 13 pisici! Întotdeauna am crezut că a iubi pe cineva nu înseamnă să sufoci acea persoană cu prezența. Înseamnă să-l lași să fie propriul său EU. Să nu-l îngrădești cu nimic. Să-i respecți dorințele.

De aceea am nevoie de o pauză. Nu mai pot continua așa trebuie o schimbare – ori la mine, ori la Vlad.

Va urma

30 de gânduri despre “Ramona 11

 1. Iosif

  Asa se întâmpla în iubiri de fiecare data,
  Când dragostea e doar iluzie si aparenta,
  O satisfacere de suprafata limitata, moarta,
  Un sentiment firesc lipsit de complezenta.
  În dragostea adevarata, puternica,atemporala,
  Jar de carbuni ard sub cenusa gri, blamata,
  Foc tainic nevazut, ascuns în bezna siderala,
  Lumini de curcubeu, culori pe bolta întunecata.
  Iar când cenusa este data la o parte si suflata,
  De vântul toamnelor târzii si-al vremilor trecute,
  Jaratecul se-ncinge si devine flacara albastra,
  Focul Etern apa din vas o va evapora în nori usori pe Munte.
  Un minunat sfârsit de saptamâna, iluminatt de Flacara Divina, draga Diana ! 🙂

 2. Nu știu dacă decizia pe care ai ales-o (adică eroina ta a ales-o🙂) e cea mai buna, dar nici o dragoste în care simți ca te sufoci nu este o alegere, cel puțin din punctul meu de vedere
  Dar, cum spuneam, aștept sa vad ce drum alege Ramona.

 3. Raluca Anghel

  O da! Apreciez nespus libertatea pe care o am si timpul pentru mine un relația mea. Nu stiu daca as mai putea sa accept altfel de relatie acum. Timpul pentru sine e esential, pentru ambii parteneri.

  1. Mulțumesc, Angela. Poate cândva va fi. Am avut o tentativă, dar am scris destul de greu la ea. Astfel că la final am realizat că nu-mi plăcea ceea ce am scris 😂😂😂 și am renunțat pe moment…

 4. Ramona, Ramona….. e greu pentru Ramona…..
  Un partener dependent nu intelege notiunea de timp si spatiu pentru sine nici notiunea de limite. Ramona trebuie sa traga un semnal de alarma – sa ii arate lui Vlad ca cere prea mult, ca cere de fapt imposibilul si ca atat timp cat nu realizeaza asta, va fi nefericit; sa ii arate ca fericirea personala nu se gaseste in primul rand prin cuplu, ci prin propria persoana si propria viata. De abia apoi apare cuplul ca o completare…

 5. Dream big little girl

  Daca o relatie te sufoca si nu iti ofera timp pentru tine si placerile tale, atunci probabil nu este ceea ce trebuie. Ramona ar trebui sa fie putin mandra totusi ca Vlad o priveste pictand:)

 6. Pingback: Ramona 15 – Illusion's Street

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.