Ramona 13

ramona
sursa foto: Pinterest

Timpul ca trecut cam repede pe lângă mine. Sigur, am fost ocupată și cu cursul, cu expoziția… Fiind atât de ocupată nu prea am conștientizat lipsa lui Vlad până acum. Poate-ar fi trebuit să procedez altfel, dar eu nu mă pricep la relații. În liceu și-n facultate eram prea concentrată pe studiu. Apoi am fost prea concentrată pe pictură, pe cursuri, pe decorarea casei. Poate-ar fi trebuit să cer un sfat, altul decât al nesăbuitei de Kati, și nu să plonjez în decizia asta. Poate… nu, e prea târziu! Au trecut zece luni.


E seară. E răcoare, dar e plăcut. Oamenii au ieșit la plimbare încurajați de vremea frumoasă. Mă îndrept spre casă, spre deosebire de ei eu sunt grăbită. Am avut o zi obositoare și abia aștept weekendul pentru a mă muta definitiv la Ștefănești. Sigur, voi face naveta aproape zilnic la liceu, dar va fi altceva…

Pentru a-mi scurta drumul am luat-o prin parc. Pe o băncuță, două băbuțe discutau în timp ce-și supravegheau nepoții. Una îl strigă pe-al ei:

-Alex, hai acasă e târziu!

-Cinci minuteee!

Apoi se întoarce către „colega” ei de bancă. Ajung în dreptul lor și aud ceva ce trece prin mine ca un fulger.

-Ai văzut cu cine e Marga Bărbulescu acum? E profesor de Engleză la școala de limbi străine unde-l ducem pe Alex.

-Pe bune?

E Vlad, sigur. Ce alt profesor ar putea intra în cercurile unei prezentatoare TV decât el care e rudă cu fosta ei co-prezentatoare? Încep să tremur. Grăbesc pasul… vreau să ajung acasă cât mai repede!

Pornesc apa. Intru în cadă. E prea târziu. Am greșit…

Va urma

5 gânduri despre “Ramona 13

 1. Iosif

  Nu îmi place nimic din personalitatea acestui Vlad. Pare un adolescent lipsit de valorile întelepciunii elevate, un tip cartezian al generatiei facebook.
  Cred ca între cei doi protagonisti, primeaza ratiunea, atractia gravitationala, interesul si necesitatea instinctuala, fizica, mai mult decât o relatie bazata pe iubirea adevarata, neconditionata, sacrificatoare, reciproca, fara prejudecati.
  O seara sublima, plina de Lumina Divina, draga Diana

  1. Cred că nu ai înțeles povestea, Iosif. Vlad a așteptat-o pe Ramona 10 ani, apoi după câteva luni ea i-a cerut o pauză. Timp de 9 luni ea nu mai dă niciun semn… Cred că Ramona e personajul dificil…

   1. Iosif

    Nu îmi pot permite sa fiu în asentimentul tau, – sper sa nu te superi – tinând cont de personalitatea si diferentele perceptiilor celor doua sexe (opuse) masculin-feminin, rational-sentimental, Vlad ar trebui sa gândeasca si rationeze cu întelepciune, încercând sa se (trans)puna în fiinta iubita, Ramona, sa simta cu toata fiinta,sentimentele /resentimentele ei, iar în acest context,sa ia atitudinea cea mai eficienta, actionând cu empatie si responsabil, în vederea rezolvarii incertitudinilor si problemelor aparute pe parcursul vremii între ei, analizând situatia prin gândirea sentimentelor iubirii adevarate, sacrificatoare de sine, fara judecati/prejudecati, acceptând si abordând orice solutie pentru a o determina si motiva pe Ramona sa-l accepte sau sa-l refuze definitiv.
    Totul tine de vointa, alegerea, determinarea si maturitatea perceptiei celui care în mod normal si logic ar trebui sa ia decizia finala… „capul” ! 🙂
    O seara superba si multa inspiratie în continuare draga Diana !

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.