Ramona 14

ramona
SURSA FOTO: PINTEREST

Carmina m-a invitat la un cola-cioco-moca-frapucinno sau ceva de genul. Știe că nu-mi plac nici localurile ăsta hipsterești, nici cafelele ciudate. Dar ea consideră că-i de datoria ei să mă facă să experimentez lucruri noi. Ea stă în fața mea și soarbe din pahar. În același timp își bălăngâne piciorul stâng pe ritmul piesei ce se revarsă din difuzor: un soi de jazz mai alert. Are o coadă destul de înaltă și o rochie roșie îmbulinată.

-Și?

-Și ce?

-Îți place?

-Cola-cioco-moca-frapucino ăsta? E interesant, dar nu aș fi dat atâția bani pe el dacă nu mă obligai…

-Ah, dragul meu văr mereu ești atât de reticent la nou… Dar nu mă refeream la băutură. Voiam să zic de Marga. V-am văzut la știri.

-A fost o răstălmăcire și știi bine asta.

-O daaa… Un simplu profesor de engleză la Balul Vienez – asta e cel mai normal lucru posibil.

-Nu avea însoțitor și m-a rugat să o însoțesc.

-Oh, din câți bărbați o puteau însoți ea te-a rugat tocmai pe tine. Suspeeeeect!

-Ascultă, Carmina. Am doar o relație amicală cu Marga. Avem lucruri în comun și m-a rugat s-o meditez la engleză, i se pare că a mai uitat câte ceva din gramatică.

-Oh, i se pare că a uitat câte ceva din gramatică. (Începe se râdă). Nu cumva o meditezi și la altceva?

-Uneori ești insuportabilă?

-Pe bune? Eu aș zice adorabilă, cu A mare. Vreau doar să fii fericit și văd că de când e Marga în jurul tău nu te mai gândești la mereu nemulțumita de Ramona.

-Ai dreptate, nu m-am mai gândit la Ramona…

-Mai bine! Nu te merită: ai așteptat-o deja 10 ani. Cât s-o mai aștepți: până la pensie? Dar eu tot nu te cred că nu-i nimic cu Marga, am văzut cum te privește!


După ieșirea cu Carmina, am făcut un mic ocol pe la hipermarket. Rătăceam printre raioane după niște muștar și nu prea mă uitam pe unde merg. Uneori mi se pare că noi, bărbații, suntem un pic cam dezorganizați la chestia asta. În fine… eram cu ochii după un borcan de muștar când am simțit cum coșul meu se oprește într-altul. Mi-am mutat privirea și era ea – Ramona.

Purta niște colanți negri și un tricou tot negru pe care scria cu alb Life is strange. Avea părul prins într-un coc. Părea absolut banală. Unde-i dispăruse aura?

-Bună!

-Bună!

Nu cred că am vorbit mai mult de cinci minute. Am avut o conversație banală, ce mai faci, cum mai ești… Apoi ne-am despărțit de parcă eram doi foști colegi de liceu…

Va urma

12 gânduri despre “Ramona 14

 1. Iosif

  Nu ziceam eu în episoadele trecute ca, (în general în toate povestile de dragoste existente în istoria scrisa) cel mai vinovat de raceala si pierderea valorilor autentuce ale iubirii este „Adam”, care, daca ar fi ascultat de „Tatal” lui, si nu de „Eva” partenera si jumatatea lui mai slaba, cunoscându-si rolul, atributiile si responsabilitatea, nu ajungea în situatia tragica în care sa cunoasca raul universal al neascultarii perpetuat din generatie în generatie pâna azi, purtatori cu totii al consecintelor nerespectarii Legii cunostintei pacatului si implicit al mortii… 😉
  O duminica sublima, învesmântata în Lumina Divina cu liniste, bucurie si pace eterna în a ta Gradina, draga Lady Di ! 😉

   1. Iosif

    E adevarat, însa tinând cont de „ierarhia” si ordinea în care au fost create si responsabilizate de catre Dumnezeu, ca fiinte rational-sentimentale asemanatoare Lui, care urmau sa se înmulteasca, sa stapâneasca sa lucreze si sa îngrijasca „Edenul” în cursul evolutiei speciilor vii de pe Terra, el, „Adam” primul barbat asemanator, mostenitor si purtator (genetic) al caracterelor si personalitatii Tatalui si Creatorului sau, nu trebuia sa asculte si sa se lase convins de insistentele „Evei” sa încalce porunca data de Tatal sau, si nu ar fi fost cu totii, blestemati cu moartea, (inclusiv Terra) exclusi si alungati din „Eden” din aceasta simpla încalcare a Legii Absolute, date de Creatorul Vietii si al întregului Univers al perceptiei rational-sentimentale… 😉

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.