Amintiri Blogosferice: Für Elise

fur elise
sursa foto: Pinterest

E timpul pentru o nouă rundă de amintiri blogosferice, iar astăzi e rândul pentru o poveste cu adevărat muzicală: Für Elise. O poveste mai veche, dar tare dragă mie… Hai să nu mai lungesc introducerea, totuși 🙂

Povestea poveștii: cum am scris Für Elise?

Am scris povestea prin 2011. Citeam Unsprezece minute, eram în faza Coelho și cred că asta se vede 🙂 Pe vremea aceea scriam neîntrerupt, iar povestea a curs lin, parcă pe note de pian. Ah, ce-aș vrea să mă întorc la acele vremuri! Să scriu și să nu-mi mai pese de nimic altceva!

Eu pe vremea aceea

Pe lângă faptul că scriam mult, aveam și timp. Eram studentă, aveam un milion de posibilități în față. Frumos, nu? Cred că da.

Părerea mea recitind Für Elise

Am scris povestea sub forma unui jurnal. Am scris scurt, aproape introspectiv . E OK, deși mai mergea cizelat. Totuși mi-a plăcut și mi-a stârnit nostalgii plăcute. Voi, cei care scrieți, v-ați întors la ceva scris atât de în trecutul vostru? Cum vi s-a părut? Pentru mine e ceva plăcut de fiecare dată, indiferent de câte greșeli găsesc în acele texte.

Povestea pe scurt sau Ce ar scrie pe coperta IV dacă ar fi o carte

Ce se întâmplă atunci când o prostituată se întâlnește cu un bărbat din trecutul ei îndepărtat? Ce se întâmplă atunci când două lumi se ciocnesc? Für Elise e o poveste care vă explică toate astea în timp ce vă poartă din România în Spania (cu ceva mici escale).

Opinie generală

O poveste destul de reușită pentru începuturile mele într-ale povestitului. Mi-a făcut mare plăcere să o recitesc.

4 gânduri despre “Amintiri Blogosferice: Für Elise

  1. Abia aștept să am în mână o carte de-a ta. Știu că vei scrie, oamenii care scriu o fac aidoma grădinarilor care cresc flori și când sunt mari, sunt mari. Nu ai ce-i face. Nu poate fi mai devreme. Mă uit adesea la cei care publică des și mă minunez pentru că florile mele au nevoie de anotimpuri și de soare și nu știu a se grăbi. 🙂
    Da, mă întorc în trecut, cizelez textul, revin, dar esența rămâne. Și da, mi-e drag să mă întâlnesc cu gândul meu de atunci. Și cred că e firesc să revii asupra textului. Dar ceea ce se naște atunci, pur, e doar pieptănat.

  2. Iosif

    Faina poveste de dragoste, o lectie de viata în care sentimentele, trairile si implicarea sufleteasca a profunzimii iubirii feminine, dureroasa si distrugatoare a fiintei adeseori, resimtita de femeia îndragostita cu adevarat si ignorata de cel iubit, nu poate fi comparata cu iubirea majoritatii barbatilor, (mai cu seama a celor bogati în lucruri materiale) care considera ca dragostea si sufletul femeii pot fi câstigate cu bani, comercializate si cotate la bursele „lor” de (non)valori, aparente, opulente, stralucitoare, de lux, construit prin sacrificiul milioanelor de saraci si nenorociti ai soartei, batjocorind frumosul si nobilul sentiment dumnezeiesc, atotputernic, infinit, atemporal, ignoranti ipocriti, extrem de limitati, involuati în întelepciune si gândirea profund intensa a inimii, condusi doar de satisfacerea instinctelor primare, lipsiti de nobletea empatiei, altruismului si iubirii sacrificatoare, neconditionate.
    Un Weekend binecuvântat cu liniste, bucurie si pace deplina, draga Diana !

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.