Chestionarul lui Proust: Georgiana Mihuț

Pe Georgiana Mihuț am descoperit-o în primăvară. Mi-a captat imediat atenția cu blogul ei, BORN to TRAVEL, plin de informații utile pentru călători și fotografii ce te fac să te urci în primul avion imaginar și să călătorești mental. (Spun asta pentru că obișnuiesc să-i citesc blogul la muncă, atunci când simt nevoia de o pauză de relaxare. Ba mai nou o urmăresc și pe Instagram, iar efectul e același.).

Cum blogul ei s-a înscris destul de repede în lista preferințelor mele, nu puteam să nu o invit la o rundă din Chestionarul lui Proust. Promit că până la final veți fi și voi convinși să o urmăriți.

Virtutea ta preferată?

Întotdeauna mi-a fost greu să vorbesc despre calitățile și defectele mele, în special despre calități. Jumătatea mea mai bună spune că empatia e virtutea mea, și cred că are dreptate. 😀

Calitatea pe care o admiri la un om

Nu știu dacă e neapărat o calitate, dar îi admir pe cei care își respectă cuvântul dat, pe cei care nu vorbesc doar de dragul de vorbi. Dacă ar fi să numesc o calitate, aș spune loialitatea.

Defectul principal

Oare pe care să îl aleg?! Din multitudinea de defecte pe care le dețin, cred că ceea ce mă definește e încăpățânarea. Sunt încăpățânată ca un catâr și țin cu dinții de tot ceea ce cred, de principii și valori, de oameni și de părerile mele. În toată încăpățânarea mea, mai dau și cu capul…dar tot eu ma ridic 😀

Ideea ta de fericire

Fericirea apare atunci când stau cu persoana iubită, când călătoresc, când fac ceea ce îmi face sufletul să zâmbească, când citesc sau când mă uit la serialul preferat, când mănânc prăjituri sau  atunci când nu fac nimic. Fericirea vine din interior!

Dacă nu ai fi tu, cine ai fi vrut să fii?

Aș vrea să fiu tot eu, cu bune, cu rele…exact asa cum sunt acum.

În ce ţară ţi-ai fi dorit să trăieşti?

Mi-aș dori să trăiesc în mai multe locuri. Aș vrea să învăț cum e sa fii mereu relaxat și fericit de la olandezi și suedezi, să ma bucur de liniște în Bali sau să mă pierd în haosul din New York. Aș vrea să locuiesc temporar în orice țară care m-ar putea învăța ceva.

Culoarea şi floarea pe care le preferi…

Galben, verde, roz, rosu. În privința florilor e foarte simplu! Ador lalelele, în orice culoare ar fi ele.

Citatul preferat

Be the change that you want to see in the world! (Fii schimbarea pe care vrei să o vezi în lume!) Mahatma Gandhi

Pictorii preferaţi…

Pictura nu a fost niciodată punctul meu forte, deși am urmat o școală și un liceu de specialitate. Am pictori a căror opere îmi plac foarte mult, artiști care au influențat pictura și au creat curente. Să spunem, Leonardo da Vinci, Van Gogh, Picasso și Dali.

Cum ţi-ai dori să mori?

E o întrebare la care nu aș putea să răspund. Știu că nu mi-aș dori să mor, sau cel puțin nu foarte curând și mai știu cum nu mi-aș dori să mor. Deocamdată nu am suficientă putere încât să suport acest gând.

Care este cea mai mare temere?

Că nu o să am suficient timp să fac tot ceea ce îmi doresc.

Când şi unde ai fost cel mai fericit?

17 decembrie 2015 – Arad, România. A fost una dintre cele mai fericite zile din viața mea, urmată de un Crăciun perfect în doi și de multe alte zile fericite.

Dacă ar fi să schimbi un lucru la tine, care ar fi acela?

Mi-aș dori să am mai mult curaj, să cred mai mult în mine și în forțele proprii, să fiu mai răbdătoare, să iau lucruile așa cum vin și să nu mai fiu atât de critică cu tot ceea ce fac.

Dacă ar fi să schimbi un lucru la familia ta care ar fi acela?

Nimic. Nu mă orientez după modele perfecte de familii sau relații, așa cum vedem în filme.

Ceea ce apreciezi mai mult la un prieten

Sunt multe lucruri e care le apreciez la un prieten. Apreciez sinceritatea și faptul ca mereu e acolo cu o vorbă bună atunci când am nevoie. În ziua de azi, foarte rar mai găsești astfel de prieteni.

Cine sunt idolii tăi din viaţa reală?

Idolii mei sunt toți acei oameni care fac lucruri frumoase și care se dedică unei cauze. Idolul meu este  jumătatea mea mai bună, mama sau prima învățătoare, ai putea fi chiar tu sau un om care construiește școli în Africa, un călător care își urmează visul sau un scriitor.

Ce dispreţuieşti cu adevărat cel mai profund?

Disprețuiesc lipsa de compasiune. Îi disprețuiesc pe cei care calcă peste suflete doar că să obțină ceea ce își doresc și pe cei care ”omoară visuri” prin simplul fapt că nu pot oferi o vorba bună, un cuvânt de laudă, o încurajare atunci când e nevoie. Mai disprețuiesc minciuna și lipsa de respect.

Un dar de la natură pe care ţi-ai dori să îl ai

Cred ca aș vrea un dar supranatural. Aș vrea să știu ce oferă următoarea secundă, dar cum acest lucru nu e posibil, atunci mi-aș dori mai multă răbdare.

Motto-ul tău

Never stop dreaming! (Nu înceta să visezi!)

15 gânduri despre “Chestionarul lui Proust: Georgiana Mihuț

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.