Jurnal de scris 23.06.2019

jurnal de scris
sursa foto: unsplash.com

Privesc ore-n șir pagina virtuală albă și… atât. Cred că am nevoie de o vacanță. Sau de niște gin tonic. Sau de cineva care să mă zguduie bine. De fapt, am nevoie de toate trei. Urgent! Altfel o iau razna!

Cumva ieri am primit niște semne. Primul a fost un filmuleț cu Neil Gaiman:

Apoi m-am abonat la cursul Mirelei. Iar întrebarea ei m-a blocat. Nu o să vă spun care este. O să vă spun, în schimb, că am tot întors situația pe toate părțile. Adevărul e că scrisul meu mi se pare slab. Am descoperit, de când sunt în online, oameni care scriu minunat. Unii au trecut cele două bariere: cea pixelată și cea de sticlă și-au ajuns publicați. Nu știu dacă și scrisul meu merită asta. Nu știu, nu cred că e suficient de bun.

Sau sunt eu prea dură cu mine? La naiba, am clar nevoie de ginul ăla!

12 gânduri despre “Jurnal de scris 23.06.2019

 1. Iosif

  Nuuu Diana ! Nu ai nevoie de „gin”, nici de alte substante întaritoare, stimulatoare, ci doar de vointa si încredere în propria-ti valoare, de pasiune pentru scris si implicare personala, exprimând în scris, deschis si obiectiv, sentimentele si starile de agregare prin care trec spatio-temporal personajele imaginare sau reale, alaturi de „muza” calauzitoare.
  Scrisul nu este o competitie cu alti autori, nici o imitatie a marilor genii, ci o expresie personalizata a propriilor gândiri si perceptii despre subiectul abordat în care investesti tot ce ai mai valoros, dedicându-te în totalitate (trup/suflet/spirit) acestei operei unice si irepetabile care va fi cu atât mai valoroasa cu cât vei investi mai mult în ea, satisfactiile fiind de ordin sufletesc-spiritual si de ce nu într-un final chiar si material…;)
  O seara sublima si o saptamâna inspirata de Lumina Divina, draga Diana !

  1. Chiar nu văd scrisul așa, Iosif. Nu e nici competiție, nici imitație. Altfel nu mai e scris, e o imitație de scris. Doar că eu nu văd valoarea adăugată a scrisului meu.

 2. Acum, na, ce sa zic! Daca vrei un tonic, bea-l! Dar nu te va ajuta. Cred ca esti prea severa cu tine! Esti buna! Foarte buna in tot ce faci! Si scrii la fel, adica foarte bine! Ce daca azi nu ai putut!? Vei putea maine sau poimaine…
  Cand iti torni ginul in pahar, toarna-mi si mie…poate ajung si eu pe cararea cea buna…

   1. Aurelia!? E atat de…oficial! Nimeni ( sau aproape nimeni, nu-mi spune asa🤣😂)Prietenii imi spun simplu: Aura sau Aurora. Si o singura prietena imi spune…Auraş. Da’ stii ceva!? Spune-mi cum vrei! Tot eu sunt🤗!

 3. imaginarycoffee

  Dacă-ți dorești să împărtășești gânduri și momente sau dacă dorești să lași un semn pentru tine, cea de peste ani, nu e atât de important cât de „bun e scrisul”. Faptul că-ți faci griji, spune lucruri bune despre tine. Continua! 🙂

 4. Şi eu vreau un gin!
  Ştii, Diana? Tu-mi spui mie că aştepţi o carte de la mine, cu poezii, nu? Eu zic că nu merită poeziile mele să fie publicate. Dacă mă contrazici, gândeşte-te că fix aşa e şi-n cazul tău! Deci… hai cu scrisul! 😉

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.