Despre una – despre alta: jurnal de scris și de alte bazaconii – 27 septembrie

Nu prea-mi venea să mai scriu la ora asta, dar fie… E finalul unei vineri dintr-o săptămână în care parcă planetele nu s-au aliniat prea favorabil pentru mine. Sau poate e doar o impresie falsă? Nu vi se întâmplă și vouă ca uneori să aveți impresia că totul merge total diferit de cum ați vrea voi să meargă? Sau sunt iarăși un pic mult prea exigentă cu mine?

Poate-ar trebui să-ncerc să nu mai planific totul. Să nu mai înot împotriva curentului vieții, ci să învăț, în sfârșit, să înot cu el. Poate face asta un om care a început să-și facă checklist-uri peste checklist-uri pentru a fi sigur că nu-i scapă niciun detaliu?

Am luat-o un pic razna. Știu. Probabil voi deveni un control freak. Ce mă mai aduce la normal, la vechea eu – optimista copilăroasă – sunt orele de zumba despre care promit să vă scriu mai multe pe De-ale Dianei.

Știți, azi am mâncat niște pâine. Nimic neobișnuit. Doar că eu nu mai mănânc așa ceva de…. și culmea, avea gust. Era aproape cum îmi făcea mamaie. Aproape, că pâinea aia era unică. Ah… mai că-mi plouă în gură la gândul unei pâini aburinde cu niște brânză, doar că nu mai pot găsi nicăieri gustul ăsta. Era unicat. Restul sunt doar… asemănări parțiale!

Ce bine ar fi dacă efectul orelor de zumba ar dura pe veci, nu doar până mi se descarcă resursele de adrenalină acumulate. Sau… și mai bine, dacă m-aș putea transforma în eul acela al meu pentru care toată fericirea din univers însemna niște pâine caldă cu brânză!

Tare mi-ar plăcea să pot realiza asta! Aș fi tare fericită. Nu mi-ar mai păsa de nimic – nici că n-am dat cu aspiratorul, nici că n-am terminat vreo sinteză plictisitoare la muncă. Ce aș face cu timpul rămas? Aș merge la zumba. Aș găti mai mult. Aș citi mult mai mult. Aș scrie…

Nu prea am scris în ultima vreme, mai ales aici, pe pagina de suflet. Cum v-am zis am devenit mai calculată de la o vreme. Cred că e din cauza perioadei prin care trec la job. Lucrul ăsta se vede și-n statisticile blogului. Nu neapărat la vizualizări și vizitatori. Aici e… cât-de-cât OK având în vedere că nu mai scriu așa des. Însă pe Zelist sunt în picaj de săptămâni bune. Bine, nu știu cât mai trebuie să ne luăm zilele astea după Zelist, dar… Și-n plus, mai vine și SuperBlog-ul, deci probabil voi scrie și mai rar pe aici. Totuși, mi-am propus să vin aici cu câte un jurnal de scris special la finalul fiecărei săptămâni de competiție. Și, dacă vreți să mai recitiți din ce am scris pe vremuri, să știți că pe pagina de Facebook postez de luni până vineri articole mai vechi.

Până-una alta, înainte să mă avânt în vârtejul care înseamnă săptămâna de lucru pentru mine (și în care mai și începe SuperBlog deci va fi și mai amețitoare) urmează weekendul. Iar mâine se redeschide Clubul Condeielor Parfumate, poate reușesc să vă scriu, totuși, o poveste, așa ca de antrenament.

Dar la voi cum e? Tot așa mare agitație ca la mine?

sursa: pexels.com

18 gânduri despre “Despre una – despre alta: jurnal de scris și de alte bazaconii – 27 septembrie

 1. emiliawonc

  Gândurile și ideile mele sunt agitate de când mă știu 🙂 Dar acum, când sunt pe ultima sută de metri a ,,aventurii” imense ce se numește ,,Teza de doctor”… Mintea mea nu mai are tihnă…Însă, încep ,,a implementa” deviza persoanei mele dragi: ,,Lasă lucrurile să decurgă de la sine și nu te mai gândi atâta” 🙂
  Îți doresc weekend liniștit cu multă inspirație și agitație minimă!

 2. Când ieşeam de la Zumba, mergeam la magazinul de la parterul sălii şi luam fructe congelate, salate şi seminţe de tot felul, chia, in, cânepă. Mă ţinea două zile şi reveneam la mâncat normal. 😀 Acum nu mai pot merge la Zumba, am schimbat programul la muncă şi e complicat deci am lăsat şi cânepa 😀
  Eu îţi doresc baftă şi multă inspiraţie.
  Şi să îţi fie bine, sunt doar momente şi momente… fii sigură de asta1 😉

 3. Daaa, te înțeleg perfect! Am recenzii programate de mai bine de o lună și tot le amân. Am drafturi cu povești nescrise pe care parcă nu îmi vine să le public. Scriu la cartea mea nescrisă printre picături și mă certîn fiecare seară că aș fi putut să fac mai mult…
  Sper să treacă această perioadă, sper! Nu am mai citit nicio carte luna asta. Am trei începute și le răsfoiesc doar paginile. Nu mă pot concentra.
  În plus, azi am mâncat la McDonald’s :))))
  Te pup și multă insiprație și succes la SuperBlog!

  1. Sigur va trece. Probabil e ceva în aer. Eu tocmai am mâncat de la KFC, dar mi-am luat un wrap din acela ce conține și salată + roșii ca să nu mă simt chiar atât de vinovată 😁

   1. Woooow! Serioooos!? Nu am întâlnit astfel de persoane. Dar nu mă văd în postura asta în veci! Eu sunt relaxată când dorm, în rest, ba! Dacă gătesc, am lângă mine un teanc de hârtii și-o duzină de creioane; pe orice mijloc de deplasare, un blocnotes si pixuri/ creioane. Dacă lângă mine nu am aceste lucruri, mă panichez. Relaxată!? Cum să fiu relaxată când ziua are doar 24 de ore!?
    Să ai o săptămână plină de întâmplări minunate!

 4. Pingback: Jurnal de scris – Ediția de SuperBlog. Săptămâna 1 – Illusion's Street

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.