Jurnal de scris – Ediția de SuperBlog. Săptămâna 1

jurnal de scris
sursa: Pixabay

Odată cu venirea lui octombrie, toamna a devenit brusc… toamnă. E gri cu arămiu afară și-a-nceput să fie tot mai frig. Au venit și ploile. Am început să numărăm zilele până la Crăciun… Dar știți ce a mai venit fix pe 1 octombrie? Prima probă din SuperBlog 2019. Deși pentru runda aceasta m-am înscris cu celălalt blog, De-ale Dianei, nu pot să nu includ și străduța mea blogosferică în joc! Așa cum v-am promis, în fiecare duminică o să aveți ocazia de a citi o nouă filă din jurnalul meu de scris, de data aceasta focusată pe participarea mea în cea mai longevivă competiție de blogging. O să vă scriu aici despre probe, despre modul în care am ales să abordez temele și multe altele – mai văd eu ce.

Probabil ați observat că săptămâna asta am nu am fost prea activă. Nici nu m-am simțit bine, dar nici nu am vrut să mă avânt în a scrie. Deși, trebuie să recunosc, am avut impulsul acesta mai ales când am văzut că-n prima probă din SuperBlog trebuia să scriem despre trenduri. Am preferat să las ideea să mi se sedimenteze în minte, apoi am șlefuit-o puțin și… ce-a ieșit veți vedea mâine, mai pe seară. Așa cum vă scriam ieri în articolul despre obiceiurile sănătoase pentru o minte creativă, uneori e mai bine să aștepți, să-ți rafinezi ideea și abia apoi să o lansezi. (Plus că mi-am format o mică superstiție legată de momentul postării articolelor din competiție.)

Mi-am dedicat sfârșitul de săptămână scrisului de articole, dar și documentării pentru celelalte două probe. Astfel că vineri după ce-am terminat prima versiune a articolului despre modă, m-am apucat să citesc despre mașini și… ce naiba face un copilot. Sâmbătă, am scris despre asta și parcă nu mai aveam frână! Rezultatul? Vreo 1600 de cuvinte. Cam lung, nu? Credeți-mă, finalul face toți banii!

Astăzi am scris textul pentru cea de-a treia probă, ultima de săptămâna aceasta. Dintre toate cele trei, aceasta mi s-a părut cea mai ofertantă. Oricum voiam de ceva timp să vă scriu despre avioane. A trebuit doar să-mi adaptez puțin ideea cerințelor probei. Și, pentru că m-am simțit darnică, am inclus și ceva drăguț la final! Sunt sigură că multe lume va găsi util acest articol și sunt de pe acum tare mândră de el!

Am mai scris altceva? Nu. De-acum mă apuc. Mai e destul timp până mâine și-mi simt mintea tare… dezlănțuită, pregătită să genereze lucruri interesante. Bine, trebuie să am și grijă – mâine dimineață urmează să apară o nouă probă și iar va trebui să pun rotițele în mișcare.

Sunt tare curioasă, totuși, cum voi fi la finalul maratonului SuperBlog. Acum sunt plină de entuziasm și sigură pe mine, dar întotdeauna edițiile de toamnă au fost ceva mai grele și mai lungi decât cele de primăvară. Nu degeaba ediția asta e numită SuperBlogul cel mare, știți? Dacă nu știți, aflați acum. M-am bucurat tare mult să văd la linia de start, pe lângă numele pe care deja le știu și îndrăgesc, și alți bloggeri pe care-i ador și îndrăgesc care participă pentru prima dată. Un exemplu în acest sens este, evident, Oana care recent mi-a acordat și un interviu sublim.

Eh, și-acum chiar vă las! Să aveți o seară superbă, dragilor! Și nu uitați să-mi citiți articolele din SuperBlog, căci în primul rând sunt scrise pentru voi 🙂

❤ D.

10 răspunsuri la „Jurnal de scris – Ediția de SuperBlog. Săptămâna 1”

  1. Habar n-am avut ca Oana participa la Superblog. Sau stiam? In fine, eu sunt cu capul in nori. Mult succes tuturor! Si articole de marime medie, por favor! 😀 Glumesc, scrieti asa cum simtiti.

  2. Mult succes îti doresc si cât mai multe satisfactii, materiale, sufletesti si spirituale. 🙂
    Sa-ti fie toamna binecuvântata, rodnica, senina si bogata, în toate aspectele perceptiei vietii, draga Diana !

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.