Un nou început – 3

un nou început
Fotografie de Bob Ward pe Pexels.com

De când Seb a revenit în viața mea, acum mai bine de trei luni, am început să ies din cochilie. Ne-am reluat serile se karaoke la Oliver Twist și plimbările pe Bahnhofstrasse. Am început să scriem un roman la patru mâini despre doi imigranți din fostul bloc sovietic. Aparent am renăscut. Însă dincolo de suprafața ființei mele mai sunt răni ce nu s-au închis provocate nu de loviturile lui Gerard, ci de cuvintele lui. Cuvintele sunt letale, sunt un scaun electric pentru suflete. Rănile fizice se uită, cele sufletești, provocate de cuvinte, nu.

*

Joi seara. Seb mi-a promis că dă pe la mine după ce se întoarce din turneul național de promovare a romanului său. (Cum am spus, el a fost întotdeauna mai harnic.) Pentru a sărbători, m-am gândit să îi prepar felul său de mâncare preferat: curry cu pui și chutney de mango. Are gusturi… eclectice, da. Tocmai m-am întors cu plasele pline de la supermarketul indian.

Ciudat, nu-mi amintesc să fi lăsat ușa descuiată! Intru și realizez că, de fapt, nu uitasem nimic. În schimb, el s-a întors… Mereu făcea așa, doar că de data asta a stat cam mult. Am crezut că nu va mai veni de data asta. Mă înmoi ca un dumicat de pâine în lapte.

E învăluit într-un nor de fum cu miros de fum. Pe pervaz și-a are un pahar de whiskey, semn că s-a făcut comod.

-Gerard! Îl strig în timp ce pun plasa de cumpărături pe masă.

-Ai sosit în sfârșit! îmi spune el calm, de parcă am fi fost vreo familie perfectă din serialele americane.

-Ce cauți aici?

-Cum ce caut? M-am întors din delegație.

-Gerard, te rog să pleci!

-Cum vine asta? Jugulara începe să îi pulseze.

-Nu mai vreau să am de-a face cu tine, pleacă!

Dă cu paharul de pământ. Fierbe de nervi.

-După atâta timp mă gonești? După tot ce am trăit împreună?

-Gerard, împreună am trăit doar bătăi, scandaluri. Nu mai vreau asta.

-Bătăi? Îți arăt eu bătăi, nenorocito!

Se năpustește asupra mea. Îmi dă o palmă ce-mi arde toată fața. Urmează alta care mă proiectează fix în masă. Cumpărăturile cad, borcanul de curry se sparge. Se apropie iar de mine, dar în clipa aceea sosește Seb.

Îl pune la pământ pe Gerard. Însă acesta pune mâna pe un ciob mare și i-l înfige lui Seb în burtă. El se prăbușește peste Gerard, care îl dă deoparte, se ridică și o ia la fugă.

Eu rămân țipând, în timp ce sângele lui Seb se amestecă cu whiskey-ul și curry-ul la picioarele mele.

2 gânduri despre “Un nou început – 3

 1. Știam eu c-o să iasă ku kafteală!
  Era mai fain dacă cei doi se luptau și distrugeau întâi 50% din mobila Ikea din apartament (că și așa e de slabă calitate, doar surcele și rumeguș), după care Sebi îl arunca prin geam pe Gerard și ăla cădea și se prindea de pervaz, apoi Sebi îl salva pe Gerard și cei doi deveneau prieteni la cataramă (wiskey, bătăi pe spate, dans pe mese, comă alcoolică, etc).
  Apoi Sebi decide s-o lase pe ea în plata lui Dumnezeu și-și construiește o nouă viață alături de Gerard (da, e ok să fii diferit și… dă bine și la editurile de peste ocean).
  Apoi Gerard îl descoperă pe Dumnezeu și se călugărește, pleacă în Tibet și se transformă în ucenicul lui Dalai Lama, iar Sebi dă în patima sticlei și paharului, iar cariera de scriitor i se duce pe apa Sâmbetei.
  Apoi apare ea… zâna, muza… salvatoarea!
  Și se apucă iar de scris o carte „la patru mâini” (dar de data asta dau lovitura și, cu banii obținuți răscumpără „Cumințenia Pământului” și o oferă gratuit României și primesc amândoi Ordinul „Mihai Viteazu” în grad de Mare Cavaler).
  Și… în fine, posibilitățile sunt nelimitate (wiskey să fie, că imaginația vine)!

  1. Mamă ce telenovelă turcească ai scris aici :)) cum îți spuneam, e doar o schiță. Dacă vrei ceva mai complex scris de mine poți citi Martha, Noi sau Back to Black – le găsești la categoria „Poveștile mele”

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.