M-am făcut rea (un gând scurt pe post de preaviz)

rea
Fotografie de Mikoto pe Pexels.com

M-am făcut rea pentru că oamenii când văd că le dai un deget de ajutor, vor să-ți smulgă brațul la propriu. Sau, mai rău, nu știu nu vor să-ți spună un mulțumesc… în schimb vin cu pretenții de genul „nu ai putea mai bine să…” de parcă la tine ar fi Casa de Ajutor Nereciproc cu program non-stop. Dacă lumea a devenit atât de perversă și acționează doar pe interes, cum bine zice tovarășul Parizer (pardon, Salam), de ce să fiu eu bună? N-am spirit nici de Mama Răniților, nici de martir.

19 gânduri despre “M-am făcut rea (un gând scurt pe post de preaviz)

 1. Mai am și eu momente în care ma satur să fiu Crucea roșie, dar… Însă, de la finele lui 2019 am început sa pun limite, e vorba de bunăstarea mea psihica până la urmă.

 2. ralu990

  Ce bine ai zis, sa avem limite este cel mai bun lucru pe care-l putem face pentru noi. Si eu ma cam chinui cu asta, am început sa spun mai mult nu si îmi si place :))

 3. Am mai avut și eu gânduri din astea… dar până la urmă, am ajuns la concluzia că răutatea ce există peste tot în lume, nu trebuie să mă schimbe, iar dacă ceea ce fac, fac pentru creația lui Dumnezeu, înseamnă că pentru Dumnezeu fac; iar Acesta cu siguranță nu rămâne indiferent la strădaniile noastre, oricât de mari sau mici ar fi. 🤗

 4. După ce am declarat „public” că sunt amabilă până la prostie, am regretat. Dar nu mă bucur că mai sunt şi alții care au această meteahnă! Insă dacă așa ești zidit, e greu, pentru mine cel puțin, să-ți arăți colții! Dar se învață și asta!

 5. In general, daca pot sa fac ceva pentru cineva, fac si nu prea ma astept la mare lucru in schimb. Pe de alta parte, nici nu stau sa ma rog de nimeni. Daca vad ca exagereaza si au intrecut o limita, ciao! Altminteri, multi vor continua sa profite de cate ori le dai prilejul. Natura umana sau ce o fi, dar nu se pot abtine daca ii inveti prost.

 6. Nici mie nu îmi place să fiu folosită. Totul are o limită. Nu puttem fi un sac de box pentru antrenamentele altora. Și, da, ne ajutăm unii pe alții, însă fără a profita. Mi se pare corect să nu mai fii Mama tuturor Răniților.

 7. UniquebyMM M

  Corectă atitudine!
  De câte ori nu am gândit la fel? Chiar dacă am reușit pe moment, am avut regrete și m-am repliat imediat ): purtându-mă din nou la fel, ca o mamă a (tuturor) răniților.
  Succes!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.