Despre prietenia pe care mai bine nu o aveam

prietenia
Fotografie de Elle Hughes pe Pexels.com

Voi ați avut paranteze în viața voastră? Altfel spus, ați avut în trecut momente care privite acum obiectiv realizați că viața voastră a fost pusă cumva pe hold… un fel de sincope? Perioade care după ce au trecut ați simțit că nici nu v-ați dezvoltat dar, nici nu ați regresat? Eh, dacă da, atunci poate înțelegeți modul în care privesc eu acum prietenia pe care mai bine nu o aveam. Timpul, locul, persoana nu contează. A fost o epocă din viața mea, da. Una nici lungă, nici scurtă, dacă mă raportez la anii pe care i-am petrecut pe această planetă.

De ce spun că mai bine nu aveam această prietenie? Pentru că nu eram eu. Un prieten / o prietenă adevărată nu îți cere să te schimbi sau să faci lucruri care ție nu îți stau în fire. Eu nu știam asta. Sau… știam, dar nu voiam să recunosc că nu fac asta. Voiam cu disperare să-mi sparg carapacea de introvertit. Un prieten / o prietenă adevărată îți ține partea, chiar și atunci când cel/cea care ți se opune e partenerul/partenera ei. Știam vorba aia cu „băieți/fete mai găsești, dar un prieten adevărat mai greu”, dar am considerat-o doar atât: o vorbă. Un prieten / o prietenă adevărată nu te judecă înainte de a afla și partea ta de poveste, de multe ori diferită de cea pe care o spun ceilalți. Aici mi s-a umplut paharul.

Relațiile toxice nu sunt doar cele de cuplu. Și prieteniile pot fi toxice. Am fost orbită, mă îndepărtasem de prietenele mele adevărate – ălea puține și vechi, aproape intrasem în conflict cu ai mei – chestie care nu s-a mai întâmplat niciodată, dar, cel mai important, nu mai eram eu. Încercasem să mă schimb, dar rebeliunea nu m-a prins.

Am pus stop. Am tăiat totul din rădăcină și-am privit acea perioadă drept o paranteză.

13 gânduri despre “Despre prietenia pe care mai bine nu o aveam

  1. Și eu am suferit foarte mult pentru ca am încheiat relația cu o prietena, mai bine zis ea a făcut o asa fără nicio explicație. Când ma uit în trecut îmi dau seama ca evoluam diferit la capitolul principii de viata și ea considera ca o femeie de exemplu poate schimba totul într o relație, în timp ce eu spuneam ca o relație este despre doi. Ma rog una peste alta voi rămâne cu regretul ca nu mi a explicat motivul, pe de alta parte poate e mai bine pentru amândouă pe termen lung

  2. Îmi pare rău că a trebuit să ai o asemenea experienta, dar dincolo de ce a fost urat, cu siguranță a fost o lecție. Din fericire, nu am avut parte de asemenea neplăceri, nu la acest nivel.

        1. Nu știu cât de multe am învățat, tocmai de aceea am spus că a fost cumva o paranteză în viața mea. Nu am pierdut și nici nu învățat mare lucru. Poate doar mi s-a confirmat faptul că nu trebuie să ai încredere în oricine, dar a fost o confirmare mai degrabă dacă analizez situația. De mers mai departe am mers, dar asta nu înseamnă că nu putem privi retrospectiv.

  3. Da, a fost. Dar am pus stop şi eu, nu puteam continua aşa. Era ceva ce nu mă reprezenta absolut deloc, nu mai puteam aşa, nu mai eram eu. Ca tine. Şi am pus punct. Era ciudat, nu ştiu. Simţeam că ceva nu e bine, dar nu ştiam ce. Apoi au început poveşti şi scenarii şi gata, aia a fost picătura.

  4. Pingback: Oameni toxici. Cine sunt ei? Ce vor? Cum îi evităm? - De-ale Dianei

  5. Pingback: Pune-mi o întrebare. Sezonul 1, episodul 2 - De-ale Dianei

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.