Doar o scurtă răfuială personală

Sunt zile în care crezi că te poți lua la trântă cu oricine. Că scrisul tău e magnific. Că scrisul tău debordează de originalitate. Dar el e doar… grețos de patetic în sensul ăla real al cuvântului, nu în sensul pe care unii și-l închipuie… sau poate puțin și-n acel sens din engleză. Mai contează? Te rog eu, zi că nu și hai să terminăm cu asta! Chiar nu am timp!

Așa că, hai, fă un duș rece și scoate-ți ideile astea din cap! În ce scrii tu nu e nimic nou. Totul e clișeu. Și cuvintele-ți sunt slabe, chiar dacă ai zile în care tu crezi că ai scrisul măreț, debordând de încredere în sine sau de magie. Serios, nu ți-o spus cu răutate, dar chiar nu mai vreau să te văd cum te îmbeți singură cu idei.

Nu vei scrie bine. Nu vei scrie profund. Va fi doar încă un manuscris respins de edituri. Sau, în cazul cel mai optimist, încă una din cărțile terfelite de atotcunoscători pe Facebook: nu e suficient de consistentă, e superficială, prea puțină descriere, prea multă vorbă, prea multă introspecție, prea puțină acțiune la început.

Pe scurt: îți vor ciurui scrisul cu cuvintele-gloanțe ce le vor aținti asupra lui.

Sunt zile, ca asta, în care te simți slabă. Știu.

Tot ce-ți scriu eu aici nu e ca să te afund și mai mult. Ce vreau eu e să te aduc într-un punct în care să realizezi că tot ce vor avea împotriva ta sunt cuvinte. Ori tu le poți devia traseul, nu? La ce folos iq-ul tău lingvistic? La ce folos toți anii ăștia în care ai scris? La ce folos toată existența ta?

La ce folos textul ăsta în care ți-ai expus tu ție temerile? Tu poți, Diana! Tu poți! Și dacă nu o să le placă? Revii pe blog și gata. Aici sunt alte reguli, nu e ca pe hârtie. Dar să nu te aud apoi că nu ai încercat!

Acum, hai! Fă dușul ăla rece și apoi scrie, nu te mai lamenta! Nu-ți poți lăsa eroina să-și încheie povestea în punctul ăla de rahat în care a ajuns viața ei aseară.

Ah, și nu uita o chestie: când vrei critici, nu uita că eu sunt cel mai mare critic al tău!

Semnat:

Conștiința ta!

sursa foto: Pinterest

9 gânduri despre “Doar o scurtă răfuială personală

  1. ralu990

    Asa e, cât de adevărate sunt cuvintele tale. Si eu ma simt asa uneori. Slabă, nesuficient de bună, de capabilă iar asta se.poate replica în orice aspect al vietii. Suntem cei mai mari critici ai noștri și deși nu strica o doza de realitate, poate ca ar trebui să fim mai dea cei mai mari fani ai noștri

  2. Pingback: Despre frici, scris și fărâme de suflet – Illusion's Street

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.