Dansul ploii

Fotografie de Noelle Otto pe Pexels.com

Vântul se întețește, iar cerul e tot mai negru. Tună. Apoi cerul e despicat de un fulger. Începe să miroasă a umed și a praf ridicat, a ploaie de iunie. Oare cât o să mai plouă? Mă întreb eu căci în ultima vreme doar asta am văzut și se întreabă și copii de la bloc. Încă nu au intrat în case. Stau pe bănci și se joacă pe telefoane. Asta e moda acum, nu-și mai rupe nimeni picioarele la elasticul. Cel mult joacă pititea când își amintesc. Dar, în rest, Candy Crush (sau ce joc o mai fi la modă) e mult mai important.

Sunt absorbiți complet de acele ecrane, când, un alt tunet mult mai zgomotos decât primul sparge liniștea. Cad și primii stropi mărunți și ușor grăbiți. Unul dintre copii, cel grăsuț cu maiou roșu, o ia la fugă. Urmează și celălalt, cel cu părul creț din blocul de vizavi și apoi tot restul turmei. Aleargă toți care-ncotro ca bezmeticii, iar curtea interioară a blocului devine un soi de furnicare. Stropii cad tot mai mari, mai violenți.

Un copil, cel pe care l-am reperat încă de când m-am mutat aici drept liderul găștii, și-a pierdut un șlap în fuga sa. Se întoarce și, țopăind, într-un picior se duce să-l recupereze. Ba mai mult, își acoperă fața rotundă cu mâna și începe să facă precum un indian în timp ce țopăie. Țipetele sale acoperă sunetul ploi. Uuuuuuuuu!

Ajunge la papuc. Și-l încalță apoi o zbughește ud leoarcă spre casă.

Acum doar ploaia e stăpână. Miroase a umed, a praf și a iarbă crudă. E liniște. Doar câte un tunet mai sfâșie acalmia.


P.S. Acesta este tot un exercițiu din The Making of a Story. Nu ezitați să îmi dați feedback-ul vostru, pozitiv sau negativ. Cerința, de data aceasta, a fost să observăm un eveniment imaginându-ne că suntem o cameră de filmat apoi să scriem un fragment scurt despre ceea ce se întâmplă folosind detalii senzoriale diferite, dar fără a intra prea mult în detalii.


3 gânduri despre “Dansul ploii

  1. Pingback: Geneza unei povești. Ep. 1: Ce înseamnă „scriere creativă”? - De-ale Dianei

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.