Cum a fost să-mi citesc pentru prima dată un text de ficțiune publicat pe hârtie?

Primul lucru pe care l-am făcut atunci când am primit volumul Nuanțe de piper și ciocolată – It is what it is a fost, evident, să mă caut între paginile sale. Senzația a fost una de bucurie imensă, o împlinire a unui vis vechi și drag de care o vreme mă dezisesem pentru a urma alte căi, mai pragmatice. Dar, știți cum e: ce ți-e scris, în frunte ți-e pus! (Bine, la mine o fi tatuat cu cerneală invizibilă sau ceva, că nu văd nimic în frunte doar o aluniță 😆 însă asta e altă poveste.) Efectiv nu-mi venea să cred, mi-am răsfoit puțin Muza și parcă totul era copleșitor, ireal, perfect!

Și, totuși, parcă nu îndrăzneam să o citesc pe toată cap-coadă. Îmi era frică să nu transform magia acelei clipe într-un balon de săpun ce tocmai mi se sparge în față. Spuf!

Așa că am ales să iau poveste cu poveste până am ajuns la mine…

…Și, cum a fost?

Inițial interesant. Am simțit o mare bucurie și căldură. Parcă-mi îmbrățișam propriile cuvinte. Sigur, am mai recitit și textele de aici, dar credeți-mă, senzația e total diferită. Aici, online, e doar senzația regăsirii. În print totul e mai… fizic. Îmi place, maxim!

Apoi, evident, a intervenit critica. V-am mai spus de impostorul din mine (aici și aici). Nu-i ușor să te împaci cu el. Mai ales având în spate atâtea texte citite. Parcă acum, recitind, mi-au ieșit mai multe la iveală decât chestii pe care le puteam face mai bine și unele repetiții de care tot încep să scap (în afară de croissants de care am tot scris pe Facebook). Dar, poate exagerez un pic! Până la urmă am fost selectată de un juriu dintre atâtea alte texte…

Eh, greu cu impostorii, greu! Știu, uneori vă vine să mă bateți, nu? Și mie. Promit să lucrez la treaba asta cu impostoratul și să nu mă las de drumul pe care am pornit căci, în ciuda a tot, e al naibii de frumos să te citești așa, în print.

Și, că veni vorba acum, lucrez la ceva… la mai multe, de fapt, pe lângă SuperBlog și aș vrea să știu și părerea voastră. Știți doar cât înseamnă ea pentru mine! Așa că, vă rog să-mi spuneți, ce fel de volum ați vrea să citiți scris integral de mine mai întâi:

Chiar sunt curioasă ce-mi veți răspunde. Idei am, timp nu prea, dar vreau să mă organizez, iar pentru asta trebuie să priorizez la greu.

În fine, vă mulțumesc pentru tot! Iar până ce voi mai publica ceva, sper să citiți Muza și să vă placă. Puteți comanda deja antologia de pe librăria editurii Siono, iar de mâine va fi disponibilă și pe eMAG.

22 de gânduri despre “Cum a fost să-mi citesc pentru prima dată un text de ficțiune publicat pe hârtie?

      1. Vezi ca nu toate comenzile din marketplace merg prin easybox. I-am explicat și Potecuței asta. Pt easybox livratorul trebuie să aibă contract cu sameday pt așa ceva 😁

  1. Pingback: Nuanțe de piper și ciocolată - De-ale Dianei

  2. Pingback: 10 ani – Illusion's Street

  3. Pingback: Carti de non-fictiune care m-au inspirat sa fiu o versiune mai buna a mea

  4. Pingback: Litere pe fulgi de nea. Back to December. Back to Writing – Illusion's Street

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.