Scrisori către mine

scrisori către mine
sursa foto: happymoms.ro, canva.com

Anul acesta a fost ciudat. L-am început visătoare, probând și nimerind din prima rochia aceea unică, magică, la care visam de când mă știu. Apoi totul s-a fărâmițat ca atunci când vrei să hrănești niște porumbei cu un un colț de pâine. Pandemia prindea rădăcini la noi, la ea s-au adăugat și alte situații familiale. Toate certitudinile mele păreau că urmează să fie zdrobite de teascul realității.

Totul era incert, gri și dureros. Nu mai vedeam scăpare. Dar, nu știu cum, am găsit puterea de a scrie toate acestea.

Cumva, recunosc, am fost și impulsionată de o postare văzută în grupul de Facebook al Asociației Happy Moms. Maria Gastaldo, una dintre voluntarele asociației, ne propunea să ne scriem o scrisoare nouă, cele din viitor. Textele urmau să fie publicate într-un volum menit să finanțeze primul program de educația financiară prin teatru și poveste – Business Kid. Așa că am scris o scrisoare, mai mult pentru eliberare. Nu m-am gândit niciodată la publicare aici. Am scris pentru sufletul meu. Și, știți ceva, mi-a făcut bine. Am trimis textul și apoi, cumva, viața a curs.

Sinceră să fiu, aproape că uitasem de el până să văd că volumul intitulat Scrisori către mine a văzut lumina tiparului. Ba chiar, pe 17 decembrie de la ora 19 va avea loc și o lansare online.

scrisori către mine
sursa foto: Facebook, Asociația Happy Moms

Așa că, dragilor, vă invit la lansare sau, dacă nu puteți participa, vă invit la lectură. Pe lângă mine, în minunatul volum mai puteți citi textele altor doamne și domnișoare minunate:

coordonator Dana Lupșa, co-autoare: Florina Russu, Carmen Cojan, Ana Maria Mociofan, Georgescu Nadia, Aura Dănălache, Angela Baciu, Anca Gânscă, Isabelle Mikloş, Diana Gole, Grațiana Vlad, Lidia Goleckesch, Antonela Lungu, Mihaela Pasere, Ramona Chivereanu, Ramona Georgescu, Claudia Groza Lazăr, Florina Popa Dumșe, Iuliana Gruia.

Cartea se găsește pe site-ul Asociației Happy Moms, iar ca bonus, așa cum am spus, veți sprijini un proiect menit să contribuie la educația financiară (atât de necesară în vremurile noaste) a celor mici. Nu-i așa că sună tare tare fain?

P.S.

După Muza, apărută în antologia Nuanțe de piper și ciocolată – It is what it is, acesta e al doilea text care îmi este publicat în acest an. Până la urmă poate 2020 a avut și câteva părți bune.

14 gânduri despre “Scrisori către mine

  1. copperattitude

    Asa este, un an ciudat pt noi toti dar au fost momente pe care, daca am avut ochii deschisi sa le prindem, am avut doar de castigat. Si tu ai avut aceste momente de fericire si personala si literara. Iti doresc la cat mai multe momente livresti si inspiratie din abundenta in 2021.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.