Guest post: 10 cadouri de Crăciun pentru bloggeri

cadouri de craciun pentru bloggeri
sursa foto: pexels.com

Tu ai luat cadourile de Crăciun?

Luna decembrie este cea mai iubită dar și cea mai stresantă lună a anului. De ce este îndrăgită, știm cu toții. Vibe-ul acesta minunat, de sărbătoare, curățenie și decor specific ne schimbă tuturor starea de spirit, oricât de obosiți sau triști am fi. 

Dar poate fi și stresantă prin avalanșa de pregătiri, drumurile prin magazine și stresul cadourilor.

Vrem să fim autentici, să oferim cadouri personalizate și cu sens celor dragi, iar acest lucru poate fi copleșitor uneori. Să oferim și să primim cadouri este o artă și aduce multă bucurie familiei, prietenilor sau colegilor. Ba chiar este vorba de o etichetă a acestui gest ce semnifică politețe, respect și stil.

Când faci cadouri este esențial să ții cont de pasiunile și dorințele celor dragi și de aceea este înțelept să fii pe fază când aceștia și le mărturisesc. Nu lăsa să treacă pe lângă tine detaliile pentru că te vor ajuta nebănuit să alegi cadoul de Crăciun și nu numai.

Cu greu aș putea acoperi într-un articol pasiuni și dorințe variate, dar nu mă pot abține să nu îți sugerez o listă de cadouri de Crăciun pentru bloggeri. Sper să te inspire pe tine dar și pe cei dragi ție, în primul rând pentru Crăciun.

10 cadouri de Crăciun pentru bloggeri

#1. Cărți, multe cărți

Ai spune că este the easy way, dar nu vorbim de orice tip carte pentru cineva care scrie romane sau articole pe blog.

Poate fi o idee foarte bună și necesită puțină cercetare, să alegi cărți despre scris. Întotdeauna acestea vor fi apreciate de orice scriitor, măcar pentru perspectiva nouă pe care o aduce în stilul fiecăruia dintre noi.

Am descoperit de curând o listă de 10 cărți grozave pentru îmbunătățirea stilului de scris pe care vreau să ți-o împărtășesc. Sper să te inspire, me mii se par toate foarte interesante, dar te las să ți-o alegi pe cea care te atrage cel mai mult.

Se spune că o imagine face cât o mie de cuvinte și ce povești poți să deșiri dintr-o fotografie! Priviri profunde, trăiri intense și emoții descătușate vorbesc în orice limbă la fel.

Întotdeauna mi-a plăcut să fac fotografii, să surprind ceva care nu este atât de evident, sau să pun ceva banal într-o perspectivă interesantă. În fond, fotografiile cuprind povestea dintr-o privire. 

Din acest motiv m-am gândit să îți propun să îi cumperi un album cu fotografii sugestive care să îi fie inspirație pentru cuvinte alese. Și ca să îți dau exemple, m-am gândit la Human of New York și Atlas of Beauty.

Ce spui de o carte de colorat pentru adulți? Este foarte relaxantă și există o astfel de carte special pentru scriitori.

cadouri de craciun pentru bloggeri (3)
sursa foto: pexeles.com

#2. Gadget-uri pentru creatori de conținut

Kindle mi se pare cea mai elegantă variantă de a avea biblioteca cu tine oriunde mergi. O bijuterie cu soluții de citire de zi și noapte, ticsită de cărți este cea mai bună idee dacă ai alături un scriitor iubitor de tehnologie.

Poți însă să alegi și o tabletă. În afară de citit cărți în format electronic, poate folosi aplicații pentru notițe, dicționare și chiar să facă fotografii behind the scene. Postările pe Social Media vor fi făcute direct de pe aceasta.

#3. Accesorii pentru gadget-uri

Un scriitor are nevoie și de o serie de accesorii pentru gadget-urile sale, în pas cu tehnologia. 

Îi poți alege o husă sau carcasă chic pentru laptop sau tabletă. O idee bună este o tastatură pentru iPad sau căști care anulează orice zgomot extern, pentru momentele în care lucrează în afara casei sau atunci când tu te uiți la meci. În cazul căștilor asigură-te că nu preferă mai mult white noise din cafenele. Îmi vei mulțumi după aceea că nu a fost nevoie să le returnezi.

cadouri de craciun pentru bloggeri (4)
sursa foto: pexels.com

#4. Cursuri online pentru scriere creativă

Cine nu și-ar dori să își antreneze scriitura cu cele mai luminate minți în ale scrisului? Nume ca Neil Gaman, Dan Brown, Margaret Atwood sau Judy Blume sunt doar câteva celebrități de la care ar putea lua notițe.

Un Masterclass ar fi cadoul ideal pentru cineva drag căruia îi place să scrie. 

O altă variantă de cursuri online pentru content writing și copywriting este Udemy, unde găsești câteva cursuri interesante, de succes.

#5. Abonamente literare anuale

Un abonament la Audible pentru audiobooks poate fi o alegere înțeleaptă dacă drumurile scriitorului presupun ore în trafic sau merge mult cu mijloacele de transport în comun.  Dar este o soluție foarte bună și pentru acasă, după ore întregi de stat în fața laptopului. 

Este o invitație pentru odihna ochilor și îți va mulțumi pentru asta.

Ei, am ajuns abia la jumătatea listei de 10 cadouri de Crăciun pentru bloggeri și, dacă nu ți-a atras încă atenția nimic, mai am câteva opțiuni pentru tine.

#6. Obiecte utile pentru birou

Dacă omul tău drag este la fel ca mine și adoră rechizitele, sky is the limit. Nicio agendă nu este suficientă, am avut deja 2 caiete pline la SuperBlog și, de fapt, am câte o agendă pentru fiecare lucru pe care îl învăț. 

Dar nu doar caietele sunt importante, pixuri fancy, carioci și evidențiatoare au penarul lor și le port cu mine pe unde iau și laptop-ul. Adaugă și post-it-uri colorate, îți spun eu că sunt utile.

Adevărul este că fără culori pe birou nu pot lucra defel.

cadouri de craciun pentru bloggeri (1)
sursa foto:pexels.com

#7. Suport pentru încheietura mâinii și pentru picioare

Când stai ore întregi pe scaun, în fața laptop-ului, prins în mrejele scrisului, uiți de pauze, de mișcare sau stretching. Poziția mâinii la scris pe tastatură este una lipsită de confort pentru articulații iar scriitorii, se știe, suferă adesea de poliartrită reumatoidă, artroze sau sindromul de tunel carpian.

Un suport moale, umplut cu gel, care aderă ferm la birou va fi foarte confortabil pentru mână și va fi un cadou inedit.

De asemenea, există suport și pentru picioare, tocmai pentru a asigura o ședere confortabilă și pentru acestea. 

Setul acesta înseamnă mai mult decât un cadou, arată grijă și dragoste pentru cineva apropiat.

#8. Minge antistress

Știi cum este uneori când te părăsește inspirația, dar nu îți permiți să te ridici de la birou pentru că ai de terminat un material urgent sau capitolul romanului? Devii stresat, nervos și deja ai intrat într-un cerc vicios care te împiedică să te mai concentrezi.

O minge antistres îți eliberează tensiunile acumulate în corp și minte și te aduce în prezent. Dacă faci și câteva exerciții de respirație în paralel, îți recapeți mult mai ușor cheful de scris și deblochezi inspirația.

sursa foto: pexels.com

#9. Dixit

Unul dintre cele mai grozave jocuri pe care le-am jucat, Dixit, este extrem de creativ. Dă povestitorului libertatea de exprimare și îi dezvoltă capacitatea de a fi extrem de expresiv și orientat către detalii.

#10. Sesiune foto profesională

Uite că am ajuns și la ultima sugestie, deși poate pentru tine poate fi prima opțiune. Orice scriitor sau influencer are nevoie de un portofoliu de fotografii profesionale.  Acestea sunt foarte utile pe conturile de Social Media, sau poate chiar și în interviuri. 

O fotografie profesională denotă profesionalism, stil și eleganță.

Sper că ți-am venit în ajutor cu această listă de cadouri de Crăciun pentru bloggeri, indiferent că este vorba de părinți, iubită sau prieteni apropiați. Păstrează lista la îndemână, vor mai veni și alte aniversări și vei avea nevoie de inspirație și atunci.

Acestea fiind spuse, te las să îți faci cumpărăturile, nu mai este mult până la Crăciun și ai multă treabă.

Acest minunat articol a fost scris de Mari, Șeherezada modernă de pe Copper Attitude – un om care mă inspiră zi de zi!

27 de gânduri despre “Guest post: 10 cadouri de Crăciun pentru bloggeri

  1. Eram sigură că Mari este responsabilă de acest articol, până să ajung la final. Pe de o parte, stilul este inconfundabil. Pe de altă parte, aveam un feeling că va veni cu ceva practic precum idei de cadouri pentru bloggeri.

    1. copperattitude

      Almona, m-ai citit imediat! Acesta este unul din complimentele cele mai misto pe care le poate primi un blogger si iti multumesc! Te imbratisez!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.