Azi am… Gândul zilei 26.06.2021

azi am
sursa foto: Pexels.com

După ce a apărut Muza, am intrat într-o vrie. Am vrut neapărat un roman al meu. Am început trei. Două au rămas în stand by, căci m-am îndrăgostit iremediabil de cel de-al treilea. Avea zvâc, avea șarm, aveam și două muze: Zelda Fitzgerald și o tipă mulatră dintr-o poză random găsită pe Pinterest.

Am scris multă vreme până am realizat că ideea mea, deși genială, însemna o poveste care trena mult… o poveste despre o ceară în genul filmului Malcom și Marie din care eu fix asta am înțeles: doi oameni care se ceartă.

Așa că am luat o pauză. M-am gândit la poveste, am citit din poveștile de aici. Mi-am revizuit notițele de la Masterclass-ul lui Dan Brown, apoi pe cele de la Neil Gaiman.

Apoi, o vreme, nu m-am mai gândit la scris, cel puțin nu la ficțiune. Am lăsat povestea și gândurile la dospit. Mi-am văzut de numere, de articolele mai pragmatice, de dietă, de stresatul jumătății mai bune și mai calme, de… orice altceva.

Dar, azi am simțit că e ziua.

Azi am scris.

Mă rog, am recadrat totul. Am schimbat acțiunea complet după capitolul 3. Am stabilit ce urmează în următoarele. Acum e bine.

Vedeți voi, nu vreau să scriu o carte oricum. Cred că eu singură v-am ridicat așteptările de la mine prin poveștile de aici, de pe străduță și prin Muza mea. Dar, asta e bine. Eu una văd scrisul ca un proces de șlefuire a unui diamant și nu v-aș arăta niciodată ceva imperfect. Am prea mult respect pentru voi, pentru mine, pentru scris.

Acum știu că sunt pe drumul cel bun cu romanul și vă spun cu bucurie: azi am început serios lucrul la el. Nu mai dau înapoi.

15 gânduri despre “Azi am… Gândul zilei 26.06.2021

      1. Spor să ai! E o mare bucurie și simți că faci cu adevărat ceva pentru tine, atunci când scrii cu drag și convingere. Abia aștept să îl citesc! 🤗

  1. Pingback: Cum să-ți atingi obiectivele de scriitor? M.C. Simon are soluția - De-ale Dianei

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.