Litere pe fulgi de nea întoarse în decembrie

Dragilor, dacă ați fost pe fază pe pagina de Facebook a editurii SIONO ați aflat deja (și dacă nu, aflați acum) că pentru al doilea an consecutiv voi fi prinsă într-o antologie de-a lor. Volumul în cauză se numește Litere pe fulgi de nea și am onoarea de a fi între autori minunați fie ei consacrați, fie debutanți.

După ce anul trecut v-am lăsat cu bucurie și multă emoție să-mi descoperiți Muza, anul acesta propunerea mea este una introspectivă în parte, romantică, tristă… ca un film de pe Netflix tocmai bun de văzut de sărbători acompaniat de o ciocolată caldă. Dar, pentru a vă arăta mai bine cu ce veți avea de a face, mi-am propus să vă împărtășesc primele două paragrafe din poveste:


„De la înălțimea la care mă aflu acum, ceilalți zgârie-nori îmi par niște prăjituri lunguiețe acoperite cu un strat gros de frișcă. Atunci luminile și oamenii sunt un soi fructe amestecate prin blatul acesta dens care e New York-ul în prag de sărbătoare. E o iarnă diferită față de cele pe care le știam eu din România sau Bulgaria, e mai comercială, cu iz de film siropos, mai puțin gri și totuși… mai goală. Chestia asta mă face să mă simt ca o foaie de hârtie ruptă în două, ba nu, în trei. Nu mă gândeam vreodată că și de România îmi va fi dor. Dar, până la urmă, acolo mi-am lăsat cea mai mare bucată de suflet… dacă nu chiar pe tot. Și când te gândești că totul s-a petrecut după o noapte în care gândurile parcă au venit de-a valma.

*

Îmi amintesc, îmi amintesc totul prea bine. Acel decembrie parcă mi se derulează pe repeat în minte. E ceva bizar de real, de dureros… Simt și acum vidul acela care s-a format între noi în clipa în care m-am dezlipit de trupul lui. Devenisem prea diferiți, iar asta dusese la un haos în sufletul meu. Iar în noaptea de după petrecerea de Crăciun, sufletul meu a fost doar un câmp de luptă pe care rațiunea și simțirea l-au bătătorit bine sub cizmele lor de cauciuc roz.”


Ei, cum sună? Dacă v-am făcut curioși, să știți că deja puteți precomanda volumul Litere pe fulgi de nea de pe site-ul SIONO și la fel puteți face și cu „fratele său”, Șotron pe zăpadă.

Sursa foto: Facebook SIONO Editura

5 gânduri despre “Litere pe fulgi de nea întoarse în decembrie

  1. Abia aștept! Ai un stil foarte aproape de orice suflet. ❤ Și cu siguranță povestea ne va surprinde în cel mai plăcut mod. Tare mă bucur pentru tine! Și pentru primul draft terminat ❤

  2. Pingback: Să scrii înseamnă să nu renunți (Întâlnire cu Muza, exercițiul din ziua 2) – Illusion's Street

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.