Țintește-i inima și apasă pe trăgaci!

Ții un pistol în mână. Îi simți textura: metalică, rece. Îi mângâi muchiile perfecte. Îți potrivești bine mâinile pe el. Îl strângi tare. Faci ce ai văzut, probabil, în filme. Pui arătătorul pe trăgaci. Ce senzație ciudată, nu? Mângâi ușor acea curbă minusculă, netedă. Realizezi că de ea atârnă vieți. Nu-ți mai pasă de asta. Ai pierdut orice urmă de… milă. La naiba cu ea! Ai fost luat de prost. Întinzi mâinile. Îți fixezi victima. Ea își ridică privirea spre tine, te fixează cu ochi de căprioară.

O privești și tu. O analizezi atent, de jos în sus urmându-i curbele. Insiști asupra lor. Eziți. Te oprești la pieptul ei: e dezgolit într-un mod apetisant, acoperit doar de perle și pietre. Parcă știa, parcă a vrut să-ți facă în ciudă. Începi să eziți tot mai mult. Arătătorul începe să îți tremure. Mâinile ți se înmoaie.

Mintea îți cade în amintirea acelor nopți…

Ești acolo: deasupra pieptului ei. Îl frămânți între palmele tale aspre, nesătule de finețea lui. Îl săruți. Îl muști. Îl devorezi ca pe un choux a la creme. Apoi îl frămânți iar. Ea geme: un sunet între profan și vulgar, o rugăciune și o incantație păgână contopite într-un „ah”, iar tu insiști din cauza asta. Ceva mai sublim nu ai mai auzit. Ce meschină, te-a prostit ușor! Te imploră să pui capăt terorii, să cobori. Tu nu o asculți, te bucuri de acel corn al abundenței pe care l-ai descoperit.

Ești în Paradis. Plutești pe un nor, iar de fiecare dată când îți rostește numele, simți cum te înalți… De asta te doare până-n puțul inimii! Ai căzut de prea sus! Știi, nu? Ești conștient…

Mintea începe să ți se plimbe iar.

E marți, acea marți care-ți împunge amintirile și sufletul. Te vezi, nu? Obosit, dar nerăbdător, apeși mânerul clanței. Pășești în casă și geamătul ei te izbește: atât de familiar, dar acum meschin, dureros ca un upercut, îți taie în carne vine și apoi îți presară sare pe rana deschisă, te doare, iar cu fiecare pas el devine mai intens și mai profund cum nu a fost niciodată cu tine. Deschizi ușa și o vezi așa cum ai văzut-o de multe ori, doar că acum perspectiva e alta.

Da, corpul ei alb ca laptele se unduiește ca o mare, dar nu peste al tău, peste al altuia. Ei nici nu realizează, parcă sunt în transă. Tu nu suporți. Simți cum te sufoci. Simți cum lumea începe să te strângă. Fugi. Vrei să te îndepărtezi. Te împiedici pe scări, dar durerea fizică nu e nimic față de furtuna de grindină ce-ți ciuruie sufletul și orgoliul. Nu știi ce te doare mai tare. Să fie mândria de a fi bărbatul ei care se disipă tot mai vertiginos? Să fie iubirea?

Bun! Ai ajuns iar la apogeul urii.

Începi să-ți vii în fire. Mâinile încep să ți se întărească din nou pe pistol. Le îndrepți. Ea, vulpe meschină, îți aruncă acea privire. Vrea să te convingă. Să te facă să renunți. Dar, nu! Ești hotărât, ești calculat și rece. În plus, acum știi: ea e meschină ca o vulpe. Ești convins să nu o mai lași să te prostească. Îi țintești inima. Apeși pe trăgaci. Nu se întâmplă nimic, doar un sunet slab, surd și amuzant cumva iese din pistol…

Te trezești. Ești ud leoarcă. Privești telefonul. E ora 1 și e luni, acea marți încă nu a venit. Ea doarme lângă tine. E caldă și apetisantă. Un fir de păr îi brăzdează fața rotundă, dar nu îl deranjezi de la locul lui, îți place așa. Îți spui că e imposibil, nu te-ar trăda. Sau… să fi fost vreun vis prevestitor? Ce contează asta acum? E luni. Acea marți încă nu a venit. Pui telefonul pe noptieră. Te întorci spre ea. O îmbrățișezi, simțind parcă mai intens ca oricând modul în care corpul ei se modelează în brațele tale.

Foto: Pinterest


Poveste scrisă pentru programul S.I.M.T.

7 gânduri despre “Țintește-i inima și apasă pe trăgaci!

  1. Pingback: Cuvintele, oricât ai vrea, Diano, te ajung din urmă! – Illusion's Street

  2. Vai, cât de bun poate să fie acest text. Aș îndrăzni să zic că e unul dintre cele mai bune articole citite de pe blogul tău. Jos pălăria, m-ai ținut în suspans până la final.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.