Cuvintele, oricât ai vrea, Diano, te ajung din urmă!

cuvinte
foto: Pinterest

Uneori sunt enervantă, cu tot sindromul impostorului și îndoielile mele în ciuda a tot ce am realizat până acum din și prin scris. Uneori îmi vine să-mi iau cuvintele și să le arunc în primul tomberon care-mi iese în cale. Alteori, îmi jur tacit să nu mai scriu. Dar, apoi se întâmplă ceva și cuvintele-mi ies, de parcă nu mai pot încăpea în mine.

Am început vreo trei romane și pe toate le-am abandonat în diverse stadii. Am luat pauze lungi de la a scrie povești. Dar, acum, mai mult ca oricând simt cum cuvintele m-au ajuns din urmă. În parte, acest lucru se datorează programului S.I.M.T al Monei în cadrul căruia am scris următoarele povești:

În cadrul programului, am primit nu doar aprecieri și încurajări, dar am învățat și să nu-mi mai pese. Oamenii vor veni cu păreri bune și mai puțin bune. Unii vor aduce argumente, alții nu. Eu am drumul meu în scris, prin scris. Și am realizat multe:

 • Muza mea a fost publicată în Nuanțe de Piper și ciocolată
 • Back to December a apărut în Litere pe fulgi de nea
 • Mai am un text apărut într-o antologie a Asociaței Happy Moms, asociația pentru care creez conținut de Social Media de ceva timp
 • 3 clasări consecutive pe podiumul SuperBlog cu celălalt blog al meu, De-ale Dianei
 • Locul I în SuperBlog 2021
 • Din tot ce am învățat datorită scrisului și a blogging-ului, am ajuns să schimb departamentele și acum să mă fiu Specialt Conținut Digital în Cadrul Groupe Renault (și e o realizare frumușică pentru cineva care până mai ieri era doar un amator… deși din 2007 naviga prin blogosferă și a mai avut colaborări cu site-uri din țară și din afară, dar acum joc la profesioniști cu adevărat!)

Nu spun astea să mă laud. Le vreau undeva scrise și pentru a avea un soi de reminder că pot și știu – pentru cei care mă contestă, dar mai ales pentru mine, să nu mai cad în butoiul cu melancolie. Însă nu mă voi opri aici cu realizările, ele vor mai veni, nestingherite, neinvitate chiar. Cum spuneam și în titlu, oricât m-aș feri, ele tot mă ajung din urmă. Și, Doamne, am niște vești chiar azi pentru voi!

Fotografie de Mark Neal pe Pexels.com

Prima veste e că pregătesc ceva special legat de scris pentru bloggerii din comunitatea SuperBlog care vor să ajungă la un alt nivel. E un proiect special, la care am spus „DA” din prima și care, sper eu, îi va ajuta și inspira pe mulți.

A doua, și poate cea mai importantă e că poveștile mele scrise pentru S.I.M.T vor fi publicate într-o antologie la Editura Quarto. Aseară am aflat și de atunci nu mai pot, îmi vine să strig de fericire. Credeam că totul se va limita la a scrie, dar când am aflat că vor fi și publicate am simțit o bucurie, o ușurare imensă. Am pus mult suflet în poveștile acestea, scrise cu simțire, iar acum ele vor porni în lume.

Sigur, mai e de așteptat, dar drumul lor prin inimi și minți de cititori e o certitudine. În plus, va mai fi un text, unul ce nu va apărea niciunde, pe niciun blog de-al meu, un text special! Și, desigur, voi mai bibili puțin și poveștile deja scrise, le voi aduce mici îmbunătățiri pe ici – pe colo, astfel încât și voi, cei care le-ați citit deja, să simțiși un aer de noutate.

Mda, cuvintele chiar m-au ajuns din urmă!

❤️D.

20 de gânduri despre “Cuvintele, oricât ai vrea, Diano, te ajung din urmă!

 1. Felicitări, Diana! Sunt realizări importante, chiar dacă uneori îți par insuficiente față de ce au făcut alții. Fiecare om are călătoria lui, diferită de a celorlalți, cu alte obstacole de depășit…

 2. Felicitări!
  Nu înţeleg de ce le dai importanţă celor care te contestă. Că nu le place ce scrii, perfect, nu poate să placă tuturor. Dar să te conteste?
  Avem cu toţii realizări mari sau mici. Dacă ne-am fi oprit din drum la fiecare părere, unde-am fi fost?

 3. Cu articol de față, cred că ai răspuns la întrebarea ce fel de articole vor oamenii să mai vadă de la tine. Sunt convins că nu sunt singurul care se lasă inspirat de textele tale, aproape că am ajuns să dau like la fiecare articol publicat de tine :)). Legat de realizări, cu siguranță ele nu au venit întâmplător, știm cu toți cât de mult te dedici scrisului. Viitorul sună bine :)!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.